За Кирил Петков българската Конституция има ли значение ?

Българската Конституция – основният закон на държавата. Снимка – интернет.

До този момент никой не дава отговор на този въпрос. Най-важният, основополагащ и основен закон на България – е Конституцията ! Тя е темелът на всяка държава. И се намира един пришълец, който с усмивка я нарушава. По „харвардски”. Щото Байдън го поздравил,  пък Херо Мустафа го хвали навсякъде. И това е достатъчно за медиите да го превъзнасят като „герой на новото време”. А президентът и до днес да мълчи за назначението му преди да е получен официален документ от канадското правителство, че Петков не е гражданин на Канада.

Това, което прави Петков с незачитането на основния закон на България, е равносилно на суспендиране на Конституцията. Такова нещо е имало през 1881 година, когато на 27 април княз Александър Батенберг под натиска на Руската империя, суспендира Търновската конституция и сваля правителството на Петко Каравелов. За трагичните последици от това и т.н. „Режим на пълномощията” в Уикипедията пише достатъчно.

Трагично за всички ще бъде ако си затваряме очите пред подобно незачитане на Конституцията. Като се започне от президент и се свърши до последния редови избирател. Ако сами от незнание, късогледство, слугинаж – не пазим темела на държавата си, българската Конституция. Защото може да знаеш езици, да си бил на курсове в Харвард, да си експерт в дадена област, но не пазиш ли Конституцията, не я ли зачиташ от висотата на своето самочувствие, утре няма да зачетеш суверенитета на държавата и правата на нейните граждани. Толкоз.

Повече по темата може да прочетете тук https://glasove.com/categories/komentari/news/kiril-petkov

Прочетете също

Десислава Трифонова /ГЕРБ/: Личната ми кауза е привличане на инвестиции в област Плевен чрез добра индустриална зона, реклама на региона и екипна работа с общините

Десислава Трифонова, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ-СДС, под № 3 и преференция 103, за участие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *