За близо 1 милион лева реконструират водопроводната мрежа на село Бреница

Снимка: Уикипедия

Близо 1 милион лева се отпускат за реконструиране на водопроводната мрежа в плевенкото село Бреница. За това инфромира на 14 септември във Фейсбук кметът на Община Кнежа Илийчо Лачвски:

„Днес, в Министерството на регионалното развитие и благоустройство, заедно с кмета на с. Бреница инж. Лъчезар Желев, се подписа договор за отпускане на безвъзмездни финансови средства в размер на 998 873 лв. без ДДС за изпълнение на Етап 2 към Първи подетап на проект „РЕКОНСТУКЦИЯ НА ВОДОПРОВОДНА МРЕЖА НА СЕЛО БРЕНИЦА“.

Съвсем скоро ще започне реконструкция на водопроводната мрежа на ул. „Генерал Владимир Заимов“, ул. „Яне Сандански“, ул. „Димитър Благоев“, ул. „Александър Стамболийски“, ул. „Руен“ и ул. „Поп Харитон“. Ще бъдат подменени общо 2 914 м. остарели азбестоциментови и стоманени тръби с такива от полиетилен.

Аварии на водопровода в с. Бреница настъпват почти ежедневно, което е голям проблем за местното население. С изпълнението на този трети пореден проект за смяна на водопровод на основни улици, ще направим още една стъпка към подобряването на водопроводната мрежа и намаляване броя на авариите в селото.“

Споделете:

Прочетете също

Инициативен комитет внесе заявление в деловодството на НС за референдум за 3 март

Членове на инициативния комитет, който настоява Трети март да остане националнияпразник на България, внесоха днес, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *