Защо се провалиха консултациите за състави на СИК в община Плевен ?

Консултации за състави на СИК. Снимка – пресцентър.

„Плевен прес” потърси мнението на част от участниците в неуспешните консултации, провели се при кмета на Плевен, Георг Спартански.

От ПП ГЕРБ са категорични, че е време да се промени мисленето за манипулиране на вота от СИК. От партията приветстват разпределението в СИК-овете да се направи от РИК – Плевен. По този повод областният координатор на ГЕРБ – Плевен, Валери Лачовски, заяви:

„Днес не успяхме да постигнем съгласие между партиите за квотното разпределение на съставите на СИК за община Плевен. С оглед на прозрачността, ние от ПП ГЕРБ -Плевен, приветстваме разпределението да се извърши от РИК-Плевен. Считаме, че РИК е независима и безпристрастна, и ще изпълни правомощията си, съгласно Изборния кодекс. По този начин ще се преодолее схващането, че секционните комисии манипулират резултатите  и контролират гласуването, което принизява вота и отблъсква гражданите да гласуват.  

Разчитаме на професионализма на членовете на РИК, за постигане на едно неутрално и обективно разпределение на съставите на СИК за община Плевен!”

Лидерите на другите партии бяха лаконични. От БСП казаха, че „не може от 9 места да искаш 4”, както са настоявали от ГЕРБ. От „Демократична България – Обединение” изразиха мнение, че отдават неуспеха на „липсата на опит в представителите на партия с голям опит” в правенето на избори. От „Има такъв народ” смятат, че просто липсва съобразяване с новите реалности, които са настъпили след 4-ти април.

Всички участници в днешните неуспешни консултации са убедени, че РИК – Плевен ще вземе правилното решение.

Прочетете също

Конкурс „Моето приключение край Дунав” организира община Гулянци

гр. Гулянци, център. Снимка – интернет. Община Гулянци, ЦОП гр. Гулянци и МКБППМН организират конкурс …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *