Начало | Здравеопазване | Защо побърквате хората с липсата на информация ?

Защо побърквате хората с липсата на информация ?

Снимка – интернет

Защо хората не трябва да знаят::

Колко са поставените под карантина в Плевен, в 11-те общини на област Плевен, в селата и градовете на тези общини ?

Колко са завърналите се от чужбина в Плевен, в 11-те общини на област Плевен, в селата и градовете на тези общини ? От кои държави дойдоха ? Поставени ли са под карантина ?

Колко инфекционисти, анестезиолози , сестри, санитари има в момента в Плевен за лекуване на болните от коронавирус ? Имат ли всички предпазни средства, за да не се заразят  с вируса ?

 Имало 150 легла. Какво като ти има, ако не са оборудвани с апарати и няма обучен медицински персонал за работа с тях  ?

Защо само от София ще научаваме нещата ? София знае ли какво става при нас, как я караме, как живеем ? Щеше ли София да знае за кметските ядове в Буковлък ако не бяхме ние – регионалните медии ?

Какво готвим на пенсионерите ? Как ще оцелеят с мизерните си пенсии по време на извънредното положение ? А след това ?!

Защо гасим пожара на страха по пожарникарски, където лумне, и тичаме с брифинги и спешни изяви по телевизиите ? Защо не чуваме спокойният тон на държавник, който да каже „това ще направим след заразата, за да няма безработни, съсипан бизнес и болни хора” ?

Държавата налива 50 милиона в Българската банка за развитие, за да може тя да отпуска кредити на затруднените фирми? Защо условията за тези безлихвени кредити са почти неизпълними за малкия и среден бизнес ? За да има пак богопомазани ли?

Не ни се пише повече. Щабове, кметове, инспекции, администрация – всичко се крие зад заповеди. Да нямало паника. Ама има ! И то голяма ! Защото няма отговор на тези въпроси. И защото само един Мутафчийски не стига. А на всичкото отгоре оперативен щаб и медицински съвет дават противоречиви  информации. И хората съвсем се объркват ! На кого да вярват и какво да правят ?

Ще се намери ли поне един кмет, депутат или шеф на държавна институция, който да излезе и да каже на хората истината за всичко около заразата  ! Каквато и да е тази истина ! И каквото и да му струва това !

Това извънредно положение иска хора с извънредни характери ! Смели, знаещи и най-важното – обичащи хората !

Такива хора искаме в момента, а не разни статуси, песни и дарения ! Защото само такива хора могат да борят вируси, страхове, демагогия и подлеци. Ако не се намерят – по-добре да идва коронавируса !

Екип на “Плевен прес”

Прочетете също

Само 1 болен с Ковид 19 в Инфекциозно отделение на УМБАЛ – Плевен

Снимка – алхив Плевен прес. В инфекциозното отделение на УМБАЛ – Плевен в момента /28-ми …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *