Защо никой не говори за програма, за стратегически поглед, питат сънародниците ни в чужбина

Под „политика” всички разбират битката на една партия с друга

Снимка – архив Плевен прес.

Сънародниците ни в чужбина следят отблизо ставащото в България след изборите на 4-ти април. Дейността на новото Народно събрание, изявите на партиите и техните лидери, както и на новоизбраните депутати, предизвикват в сънародниците ни недоумение и разочарование. Разбира се, не във всички.

Поместваме мнението на наша сънародничка от Италия, с активно присъствие във фейсбук за ставащото в България. Ще публикуваме и други мнения на сънародници, с които „Плевен прес” поддържа връзка или ги откриваме в социалните мрежи.

Целта е обща за всички българи у нас и в чужбина – връщане на нормалния живот в България. Живот, който те прави спокоен за настоящето и дава надежда за бъдещето на тази страна.

Ето мнението на Пати от Италия:

Patty K. Biski:   „Всички в държавата говорят за “политика”. Тоест: За битката на тази партия с онази партия.

За икономика, за селско стопанство, за финанси, за данъчна политика, за образование, за социални грижи и подпомагане – никой!

За мерки за излизане от здравната и икономическа криза?

Точно това е същността, сърцето на политиката!

Никой не обсъжда тези въпроси. Никой не говори за програма, за стратегически поглед. Просто никой!

А това са най-важните теми в момента!

Няма нищо друго толкова важно и спешно!

Партии с програмни имена като: Изправи се, седни и легни, има такова или няма онакова, дали въобще са в състояние да обхванат комплексността на всички въпроси и да предложат визия и реалистични решения?

Много се съмнявам. Много.”

Прочетете също

Сдружение „Плевенски обществен фонд - Читалища“ успешно финализира съвместен проект с Възпитателно училище интернат „Христо Ботев “ с.Подем „Менторство за приобщаване“.

“Менторство за приобщаване” – нов модел за работа с деца от възпитателно училище

Сдружение „Плевенски обществен фонд  – Читалища“ успешно финализира съвместен проект с Възпитателно училище интернат „Христо …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *