Защо котки и таралежи могат да се разберат, а ние не ?

Снимка – авторът
Снимка – авторът

Една поучителна действителна случка дойде от Италия. Разказана от българка, за която и друг път сме писали. Този действителен случай за „мислещите нещастници” може да е неприятен за мнозина, но е правдив. А истината не винаги е приятна.

Публикуваме тази история с вярата, че мислещите хора сред българите не са нещастници, а по-скоро самотници. Може би е време да ги извадим от самотата им. Ако питате – как, имаме отговор, но предоставяме това на нашите читатели. Мислещи читатели.

Ето и действителната случка:

„Чува се ужасен шум- тракане от чинии, блъскане, мляскане, уригване, сумтене. Поглеждам през прозореца- една група от таралежи дояжда с апетит храната на котките.

На другия ден слагам храна на различни места- една- за котките, друга- за таралежите и резултатът е същият- блъскане, сумтене, квичене, все около чинийките на котките, а до чинийките на таралежите никой не се доближава, независимо от това, че котките умират от глад, а таралежите са недохранени. Таралежите искат да ядат от чинийките на котките, на мястото, на което котките ядат. Котките не искат да ядат на друго място, камо ли в чинийки, предназначени за таралежи. Значи, котките винаги там си ядат и това е тяхното място. Таралежите са наблюдавали какво става, подмамени от вкусната миризма и са се убедили, че това място е сигурно, щом котките ядат винаги там. Ето защо, не искат да се мръднат от тази златна територия. Борбата започва да придобива сериозен характер, с гладувания от тази, и от онази страна и стачки, с цел придобиване на основно право върху място и чинийки. Стачни гладни комитети от двете страни ме преследват с надеждата да отредя мястото на само един от тях.

После, от само себе си (и с моя помощ- ето защо Бог е нужен 🙂), се образуват две смени столуващи: първо котките – по светло, после- таралежите- по тъмно. По настояване на всички – котки и таралежи – в едни и същи панички! Но – добре измити! На таралежите не им пука, но котките се мръщят от таралежовата миризма! И така- чисти, лъснати и пълни с храна чинийки! За всички!

Едни животни се разбраха по между си по жизнено важни проблеми, ние-не! Ние не можем! Ние сме по-гладни и от уличните котки, и по-несигурни и от добре защитените с бодлите си таралежи, но не можем да се разберем! Може би защото ние сме т.н. “мислещи същества”. Да. Мислещи. Нещастници. Мислещи нещастници!”

Автор – Пати Бикси, Милано, Италия

Бел. на редакцията: С готовност ще публикуваме мнения по въпроса.

Прочетете също

„Възраждане” на първо място в анкета на „Плевен прес”. Новият проект – на шесто

Анкета „За кого ще гласувате на 14 ноември“ на „Плевен прес“. Снимка – интернет. Странни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *