Защо ГЕРБ, ДПС и БСП наложиха хартиените бюлетини ?

Снимка – архив Плевен прес.

Защо ГЕРБ, ДПС и БСП прекроиха Изборния кодекс ? Защо го направиха в навечерието на предстоящи избори ? Защо това стана без анализ, аргументи и допитване да хората ? Защо минираха доверието в честен изборен резултат ? Защо ни мислят за толкова тъпи, че не разбираме истинската причина за налагането на хартиените бюлетини ?

Ето причината, която боде очите чрез резултати и цифри от изборите през 2021 и 2022 година в плевенското село Буковлък. Трите секции в него са сред т.н. рискови секции. Вижте цифрите и ще откриете зад тях и причината за налагането на хартиените бюлетини:

Партия           04.04.21   11.07.21  14.11.21  02.10.22

ГЕРБ-СДС       1 189          63           64           64

ДПС                  1 016          90          316          510

БСП                       66          56          162          83

ИТН                       30        170            71          25

Мутри вън               3          12              5           2

ДБ                           1           11           13          10

ПП                           –             –               –           56

Още факти към тези данни: през м. април 2021 година министър на вътрешните работи е Христо Терзийски в правителството на Борисов. През юли същата година МВР министър е Бойко Рашков.

През април 2021 година мизата за глас стигна до 200 лв. на места в плевенско. А 12 800 души прочетоха статията ни Срамният победител на изборите в 15-ти МИР Плевен – купеният вот

Малко след това Георги Свиленски от БСП заявява по БНТ : „”Без машинно гласуване няма да има честни избори”/08.09.2020 г./

На 16-ти септември 2020 г. Корнелия Нинова заявява в пленарна зала: „Затова днес се обръщам към всички народни представители, но и към българските граждани, за да знаят какво се случва. Призовавам: приемете нашите предложения за единствено и само машинно гласуване като гаранция за честността на изборите и не отстъпвайте с въвеждане на хартиени бюлетини.“ Записано е в стенограмите на НС от 16.09.2020 година.

Преди седмица Тома Биков от ГЕРБ, каза в сутрешния блок на bTV: „Какъв проблем да има с машините като ние печелим изборите. Проблемът е с колко ги спечелихме ?!”/22.11.2022 г.bTV/

А в далечната 2015-та година Мустафа Карадайъ казва на Анна Цолова по Нова телевизия: „Можем да говорим защо е добре да си ДПС. Защото държавата ще бъде добре. Ако искате държавата да е добре, значи ще бъдете ДПС.”

Седем години по-късно Йордан Цонев /ДПС/ вече е зам.председател на НС, а Изборният кодекс е прекроен в интерес на ДПС. С помощта на ГЕРБ и БСП. След което се очаква държавата, тоест всички ние, да живеем по-добре.

До тогава БСП и ГЕРБ ще се грижат за „демокрацията” и „правото на избор” на електората си. Защото възрастните и ромите се „страхуват” от машините. Толкова се „страхуват”, че не смеят да пипнат мобилен телефон или да отидат до банкомат. А Корнелия Нинова в името на „демокрацията” призовава за решения в НС на принципа „тука има, тука нема”.

Най-откровен е Тома Биков. „Проблемът не е в машините, проблемът е с колко спечелихме изборите”. Точно и ясно. Затова проблемът ще бъде отстранен с помощта на хартиените бюлетини.

Защо честните и почтени хора в тези партии търпят своеволията на лидерите си – нямаме отговор. Защо техните лидери, както и тези на Промяна, Възход, ДБ и Възраждане си мислят, че машините ще заменят липсата в действията им на мъдрост, родолюбие и грижа за добруването на българина – всеки има своя отговор.

На въпроса в заглавието „Защо ГЕРБ, ДПС и БСП наложиха хартиените бюлетини ?” Петър Бакалов – IT специалист и анализатор на изборни данни, каза по TV 1, че за него това е равносилно на преврат. Звучи страшно и дано не се окаже истина. Много скоро ще разберем това. Стига да не е късно.

Споделете:

Прочетете също

Кметът на община Гулянци връчи награда на Бранимир Петков

Снимка – община Гулянци. На 8 февруари кметът на община Гулянци Лъчезар Яков е посрещнал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *