Защо в последния си час като министър, Сандов ликвидира АМ Струма през Кресненското дефиле ?

САНДОВ
Борислав Сандов, бивш министър на МОСВ в кабинета Петков. Снимка – интернет.

Гневни реакции на българи в страната и чужбина  изобилстват в социалните мрежи заради решение на Борислав Сандов в последния чу час като министър на екологията. Ето какво съобщава сайтът ЕкоНовини.бг:

„В понеделник в 17.00 часа, министърът на екологията в оставка Борислав Сандов е отменил всички предишни процедури по Оценка за  въздействие върху околната среда(ОВОС), които даваха възможност  в обозримо бъдеще да бъде довършена АМ Струма през Кресненското дефиле.

Този акт на отиващия си вицепремиер по климата означава, че България ще върне на Брюксел всичките 1.6 млрд. евро, които страната досега е получила за изграждането на АМ Струма”.

Ето и гневни реакции от социалните мрежи:

 Mariela Boykova:

Българските Зелени са ми толкова гадни.

Некомпетентни, с огромно самочувствие, избирателно действащи зелени талибани, специализирани в усвояване на безброй грантове от европейския и бг бюджети.

Те са част от европейските Зелени, които имат силно лоби в ЕС/ЕК.

Единственият неготов участък от магистрала “Струма” – най-проблемният от тях: между с. Крупник и гр. Кресна, който включва и Кресненското дефиле, очевидно няма да го бъде и следващите 10 г….

“Благодаря” ви, Зелено движение.

Patty K.Biski /Италия/ :

Повече от зелени, тези са откровени глупаци!  И нищо не разбират от политика, с квадратните си мозъци.

Вместо да търсят разумни решения, те не предлагат никакви решения и набутват всички българи с връщането на 1 млд и половина евро.

По информация на ЕкоНовини  заповедите за спиране на процедурите за АМ Струма не са изготвени от служители на министерството на околната среда и водите, а от активисти на неправителствени организации, които са съветници на Сандов.

Причина за това е, че служителите на МОСВ са отказали да участват, тъй като нито са спазени процедури, нито при изготвянето на решението е спазен закона.

***

Защо той /Сандов, б.а./ не го направи докато правителството не беше в оставка?

Отговорът е ясен. Сандов обслужи интересите на неправителствените екологични организации, които от над 20 години саботират довършването на АМ Струма през Кресненското и лобират за 15 км. тунел в интерес на швейцарска компания.

***

Все пак има и друга възможност –  служебният министър да отмени съмнително изядените заповеди от Сандов, с което да прекрати порочната практика отиващи си министри да взимат съмнителни решения в личен интерес.

Ако това не се случи, то перспективата е АМ Струма през Кресна да бъде завършена след 2030г.

Цялата информацията и подписаният от Б. Сандов документ, вижте тук:

https://www.ekonovini.bg/…/v-posledniya-si-den-kato…/

Споделете:

Прочетете също

dyjd

Облаци и дъжд днес в плевенско. Температурите падат

Днес, 14 юни, в плевенско и Централна Северна България облачността ще е променлива, по-често значителна. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *