Защо БГ медиите не съобщават това ?

Мира Баджева. Снимка – интернет.

Този въпрос задава журналистката и главен редактор на сп. Жената днес” Мира Баджева. В свой пост във фейсбук тя пита „Защо изобщо не откривам тази новина в БГ медии”?

Ето новината, която съобщава Мира Баджева:

„Центърът за контрол на заразните болести на САЩ (CDC) съобщи преди ден-два, че прекратява използването на PCR-тестове поради тяхната ненадеждност и невъзможност за различаване на заразените с ковид и с грип. И предупреди американските лаборатории да ползват от края на тази година тестове, които правят разлика между двата вируса. Причината медицинските власти да се усъмнят официално в ефективността на PCR-a (нещо, за което се говори от самото начало на пандемията) е, че през 2020 г. в Щатите са регистрирани като починали от грип едва 646 души. Докато през 2019-та (според CDC) жертвите на грипа и усложненията му в САЩ са между 24 000 и 62 000.

Тоест нищо, което досега се е твърдяло, не е вярно (вече) – включително световната статистика за болестта”.

Към написаното от Мира Баджева ще добавим, че твърде много станаха въпросите, на които никой в България не дава отговор. А изпратихме в Парламента лекари, юристи, експерти от всякакъв калибър. Не ги ли интересува здравето и бъдещето на нацията ни ? Не ги ли интересува накъде отива света и как ще оцелеем в тази здравна, финансова и политическа джунгла ? Какво ни чака като народ и държава ? На кого служат тези наши политици – на Капитала, на Вашингтон, на Москва или Брюксел ?

Светът наистина стана голям, но спасение не дебне отвсякъде. Освен от нас самите. Това е.

Споделете:

Прочетете също

„Забавно лято” в плевенското село Асеновци

Снимка – НЧ „Съзнание – 1894“ с. Асеновци На 4 юли са стартирали летните занимания …

10 Последни коментари

 1. Никола Бедеелев

  Моля за да Ви повярвам, дайте ПРЯКА връзка (link) към публикацията на това решение на CDC.

 2. Елка Николова

  Разни журналистчета четат фалшива информация и всяват паника и недоверие сред хората.Вирусът го има,взема 5000 000 жертви и светът се бори срещу него всячески…с маски,дистанциране,вяксини,тестове.В 21-ви век не можем да допуснем да измре половината човечество като н миналото.

  • Бати Гошо вестникарчето

   За близо 2 години са умрели 5 милиона човека от вируса (което изобщо не е вярно). В същото време са умрели 15 милиона човека от глад. Ваксина има – нарича се храна, но за това на никой не му пука. Размърдайте си малко гладките като яйца мозъци.

   • Plamen Lilov

    Слава Богу че не съм в България, а на друго място . Слава Богу и за това че тук се грижат за мен като за свой. И после не се чудите защо народа ни напуска Родината си?
    Вероятно има защо…

  • Къде е грипът все пак, трета зима няма грип. Абе вие глава имате ли на раменете? Иначе повечето все журналистически писания четем, вие едни, ние други. Не ходим да броим умрелите по света от какво са умрели. И защо масово световните елити не носят маски, когато няма камера наблизо?

 3. Биляна Димитрова

  Престанете да разпространявате фалшива информация в българското медийно пространство. Ето пълна и точна информация за PCR тестовете и защо промяната ще се състои през Декември:

  https://apnews.com/article/fact-checking-436833075130

 4. Димитър

  Защото е фейк, ако знае г-ца Баджева какво значи това Срам, и тя се нарича журналистка!

 5. Вируса си го има, има си и грипа, въпросът е,че тестът няма как да различи 2те болести защото имат един геном, тоест една връзка и двете. а PCR е Полимеразна верижна реакция, тоест той реагира и на двете. По вероятно е да е КОВИД по това време на годината, но лощото е,че всичко що почине от някакви грипоподобни симптоми се пише като ковид заради по-високата клинична пътека, толкова е просто…просто бизнес, все пак болниците са търговски дружества и колкото повече пациенти с ковид живи или починали имат, толкова повече пари. Лошото е,че този панаир се прави за сметка на човешки животи. Изкривяват статистиката защото няма как ГРИПА да взима в България всяка година по 1300 до 1600 жертви а за 2020 година има едва 2ма починали от грип…от 1300 на 2ма … сметнете каква е разликата. Съшо и в САЩ от 64000 годишно починали от грип изведнъж под 1000 … това не е реално. За това трябва да се трае и това е нищо не можем да направим докато не се настани новия световен ред…или т.нар. Ново нормално….лошото е,че отначалото говореха,че няма да има разлика между ваксинирани и неваксинирани … сега се правят зелени паспорти и прочие. Който го е страх да не умре от тази болест го информирам,че има и ваксини(до 2023 ще има) … но и сегашните медикаменти имитиращи ваксина също предпазват от тежко протичане на болестта, макар и да не ви защитават от заразяване и вие да заразите някого, при вас ако вируса ви засегне последствията ще са минимални.

 6. Plamen Lilov

  И да го има вируса не е с нищо по опасен от всеки друг жфипен вирус Идва върши си работата ,а ние хората го спираме с лечение и антибиотици и толко. Всичко друго е пропаганда.И тези ваксини с този ГРАФЕНО
  ОКСИД са престъпление срещу човечеството ,и всички които ги препоръчват ,налагат ,произвеждат и използват трябва да бъдат съдени ,за престъпления срещу човечеството.Адски ме дразни факта че цял свят е на улицата и протестира срещу ваксинацията, ваксините и здравните паспорти и други рестрикции, а у нас в България стадото мълчи.Самое спомена че срещу ваксинацията ,здравните паспорти и тяхното задължително налагане в Бразилия на протест излязоха над 3милиона души,в САЩ над 3,8 милиона, в Австралия 2,8 милиона към 19 септември. Във Франция цялта страна,. Съседите ни гърци които за мен винаги са били ,а пример също излязоха над 750000 човека , а снощи и Румъния. Представяте ли си …,и Румъния. А у нас покорното овче стадо е начело покорно главина и чака да.юу дойде часът на заколение. Блеее,…блеее…блеее
  ..

 7. Plamen Lilov

  И моля ви свалете си и фото за броя на заразените и починалите в България защо по този начин правите две неща. Първо платите хората с лавина психика с тези бройки ( Слава Богу не съм от тях) и ВТОРО, ставате смешни в очите на такива като мен които са наясно с нещата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.