Защо БГ медиите не съобщават това ?

Мира Баджева. Снимка – интернет.

Този въпрос задава журналистката и главен редактор на сп. Жената днес” Мира Баджева. В свой пост във фейсбук тя пита „Защо изобщо не откривам тази новина в БГ медии”?

Ето новината, която съобщава Мира Баджева:

„Центърът за контрол на заразните болести на САЩ (CDC) съобщи преди ден-два, че прекратява използването на PCR-тестове поради тяхната ненадеждност и невъзможност за различаване на заразените с ковид и с грип. И предупреди американските лаборатории да ползват от края на тази година тестове, които правят разлика между двата вируса. Причината медицинските власти да се усъмнят официално в ефективността на PCR-a (нещо, за което се говори от самото начало на пандемията) е, че през 2020 г. в Щатите са регистрирани като починали от грип едва 646 души. Докато през 2019-та (според CDC) жертвите на грипа и усложненията му в САЩ са между 24 000 и 62 000.

Тоест нищо, което досега се е твърдяло, не е вярно (вече) – включително световната статистика за болестта”.

Към написаното от Мира Баджева ще добавим, че твърде много станаха въпросите, на които никой в България не дава отговор. А изпратихме в Парламента лекари, юристи, експерти от всякакъв калибър. Не ги ли интересува здравето и бъдещето на нацията ни ? Не ги ли интересува накъде отива света и как ще оцелеем в тази здравна, финансова и политическа джунгла ? Какво ни чака като народ и държава ? На кого служат тези наши политици – на Капитала, на Вашингтон, на Москва или Брюксел ?

Светът наистина стана голям, но спасение не дебне отвсякъде. Освен от нас самите. Това е.

Прочетете също

Надпреварата за народния вот е в ход – кои са първите регистрирани

Надпреварата за народния вот е в ход – кои са първите регистрирани

Снимка – Интернет. Две партии и една коалиция са регистрирани до днес, 25 септември, за …

9 Последни коментари

 1. Никола Бедеелев

  Моля за да Ви повярвам, дайте ПРЯКА връзка (link) към публикацията на това решение на CDC.

 2. Елка Николова

  Разни журналистчета четат фалшива информация и всяват паника и недоверие сред хората.Вирусът го има,взема 5000 000 жертви и светът се бори срещу него всячески…с маски,дистанциране,вяксини,тестове.В 21-ви век не можем да допуснем да измре половината човечество като н миналото.

  • Бати Гошо вестникарчето

   За близо 2 години са умрели 5 милиона човека от вируса (което изобщо не е вярно). В същото време са умрели 15 милиона човека от глад. Ваксина има – нарича се храна, но за това на никой не му пука. Размърдайте си малко гладките като яйца мозъци.

   • Plamen Lilov

    Слава Богу че не съм в България, а на друго място . Слава Богу и за това че тук се грижат за мен като за свой. И после не се чудите защо народа ни напуска Родината си?
    Вероятно има защо…

 3. Биляна Димитрова

  Престанете да разпространявате фалшива информация в българското медийно пространство. Ето пълна и точна информация за PCR тестовете и защо промяната ще се състои през Декември:

  https://apnews.com/article/fact-checking-436833075130

 4. Димитър

  Защото е фейк, ако знае г-ца Баджева какво значи това Срам, и тя се нарича журналистка!

 5. Вируса си го има, има си и грипа, въпросът е,че тестът няма как да различи 2те болести защото имат един геном, тоест една връзка и двете. а PCR е Полимеразна верижна реакция, тоест той реагира и на двете. По вероятно е да е КОВИД по това време на годината, но лощото е,че всичко що почине от някакви грипоподобни симптоми се пише като ковид заради по-високата клинична пътека, толкова е просто…просто бизнес, все пак болниците са търговски дружества и колкото повече пациенти с ковид живи или починали имат, толкова повече пари. Лошото е,че този панаир се прави за сметка на човешки животи. Изкривяват статистиката защото няма как ГРИПА да взима в България всяка година по 1300 до 1600 жертви а за 2020 година има едва 2ма починали от грип…от 1300 на 2ма … сметнете каква е разликата. Съшо и в САЩ от 64000 годишно починали от грип изведнъж под 1000 … това не е реално. За това трябва да се трае и това е нищо не можем да направим докато не се настани новия световен ред…или т.нар. Ново нормално….лошото е,че отначалото говореха,че няма да има разлика между ваксинирани и неваксинирани … сега се правят зелени паспорти и прочие. Който го е страх да не умре от тази болест го информирам,че има и ваксини(до 2023 ще има) … но и сегашните медикаменти имитиращи ваксина също предпазват от тежко протичане на болестта, макар и да не ви защитават от заразяване и вие да заразите някого, при вас ако вируса ви засегне последствията ще са минимални.

 6. Plamen Lilov

  И да го има вируса не е с нищо по опасен от всеки друг жфипен вирус Идва върши си работата ,а ние хората го спираме с лечение и антибиотици и толко. Всичко друго е пропаганда.И тези ваксини с този ГРАФЕНО
  ОКСИД са престъпление срещу човечеството ,и всички които ги препоръчват ,налагат ,произвеждат и използват трябва да бъдат съдени ,за престъпления срещу човечеството.Адски ме дразни факта че цял свят е на улицата и протестира срещу ваксинацията, ваксините и здравните паспорти и други рестрикции, а у нас в България стадото мълчи.Самое спомена че срещу ваксинацията ,здравните паспорти и тяхното задължително налагане в Бразилия на протест излязоха над 3милиона души,в САЩ над 3,8 милиона, в Австралия 2,8 милиона към 19 септември. Във Франция цялта страна,. Съседите ни гърци които за мен винаги са били ,а пример също излязоха над 750000 човека , а снощи и Румъния. Представяте ли си …,и Румъния. А у нас покорното овче стадо е начело покорно главина и чака да.юу дойде часът на заколение. Блеее,…блеее…блеее
  ..

 7. Plamen Lilov

  И моля ви свалете си и фото за броя на заразените и починалите в България защо по този начин правите две неща. Първо платите хората с лавина психика с тези бройки ( Слава Богу не съм от тях) и ВТОРО, ставате смешни в очите на такива като мен които са наясно с нещата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *