Начало | Новини | Засилен контрол над снегопочистващите фирми

Засилен контрол над снегопочистващите фирми

Среща с управителите на снегопочистващите фирми. Снимка – пресцентър община Плевен.

За засилване на контрола върху изпълнение на записаните в договорите задължения предупреди кметът Георг Спартански фирмите изпълнители. Дружествата, спечелили обществената поръчка за „Зимно поддържане и снегопочистване на територията на община Плевен” през 2017 год., с които бяха сключени договори, са „Инжстрой” ЕООД, „Чистота” ООД, „Астон сервиз” ООД и „FCC България” ЕООД. Сумата определена за снегопочистването е 3 милиона лева. Договорите на фирмите са със срок на действие до 15.04.2020 год.

Освен, че дейностите трябва да се вършат в разписаните срокове, е нужно и  качество, стана ясно на проведената среща със снегопочистващите фирми. Компромиси могат да се правят само при крайни обстоятелства, но за несвършена или недобре свършена работа Община Плевен няма да плаща, заяви кметът Спартански. И добави, че през този управленски мандат нещата ще се случват по различен начин

Среща с управителите на снегопочистващите фирми. Снимка – пресцентър на община Плевен.

Фирмите декларираха на срещата пълна готовност за справяне с почистването в зимни условия. Всички имат необходимия брой персонал, техниката е в изправност и наличност, осигурени са и нужните количества инертни материали. Наличните общо в четирите фирми количества сол са 409,138 тона, пясък – 380,84 куб. м, еко размразяваща сол – 4,86 тона, еко размразяваща течност – 145,4 тона. Общо 78 машини ще чистят снега и ще опесъчават в Плевен и по четвъртокласната мрежа – това са пясъкоразпръсквачи, снегопочистващи автомобили, комбинирани багери, челни товарачи, самосвали, колесни трактори, роторни снегорини.

Дейностите в Плевен обхващат осигуряване на проходимост по улици и тротоари по време на снеговалеж и цялостно почистване до настилка след спиране на снеговалежа, мероприятия срещу заледяване, включително на входните и изходни магистрали на града, на пешеходната зона в централна градска част и на уличните платна, опесъчаване с пясъчносолни смеси на платната за движение. Снегопочистването и опесъчаването се осъществяват механизирано с необходимата техника и материали. Почистването на пешеходната зона в централната градска част се извършва ръчно и механизирано. С предимство са улиците, по които се движи градският транспорт, районите на болници, ДКЦ-та,  училища и детски заведения.

Прочетете също

БСП – Плевен: Чавдар Велинов да напусне незабавно НС

Чавдар Велинов. Снимка – интернет. На свое заседание Общинския партиен съвет на БСП – Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *