Засилен интерес към мобилния пункт за ваксиниране в Плевен

Засилен интерес към мобилния пункт за ваксиниране с първа игла. Плевен, пл. „Възраждане“. Снимка – Ангел Иванов, фейсбук.

Както „Плевен прес” писа, днес и утре, 28-ми и 29-ти август, събота и неделя, работи мобилен пункт за ваксиниране срещу Ковид 19.  Намира се на централния градски площад „Възраждане”, до параклис-музей „Св. Георги победоносец”. Поставя се само първа инжекция, с ваксина по избор на пациента. На разположение на желаещите да се ваксинират с първа игла, са всички разрешени за поставяне ваксини в страната.

Желаещите да се ваксинират са повече в сравнение с предишни акции на подвижните мобилни пунктове в Плевен. Спазват се всички противоепидемични мерки за социална дистанция, маски и дезинфектанти. Медиците в пункта консултират всеки пациент относно характеристиките на различните ваксини и как протича процедурата по време на поставянето им и след това.

По данни на Националния Ковид регистър, днес, 28-ми август, събота, новите случаи на заразени с вируса са 1 713. Това е с 20 случая по-малко от вчера.

В Плевен заразените до този момент са 13 882. За денонощието новите случаи са 63.

Според данните в регистъра общо заболелите в страната до този момент са 450 144. Излекуваните са 404 121. Починали са 18 690.

До момента карантинираните лица са 1  418 189. Направеният брой тестове е 4 142 486.

Споделете:

Прочетете също

Лена Бориславова: 4 000 лв. на месец получават говорителите на руската пропаганда

Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков. Снимка – стоп кадър Дарик тв. Обществени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.