Заседание на Областен кризисен щаб – Плевен, във връзка с Националния оперативен план за справяне с пандемията

Снимка – пресцентър Областна администрация.

Днес, 27-ми юли от 14.00 ч. в сградата на Областна администрация се е състояло заседание на Областния кризисен щаб, съобщават от пресцентъра на Областна администрация. Заседанието е ръководено от областния управител Марио Тодоров. Присъствали са кметове на населени места, шефове на здравни институции и лечебни заведения в областта, представители на МВР.

Марио Тодоров е запознал присъстващите със заповедта на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров

за приети    с Решение No 518 на Министерския съвет от 15 юли 2021г. Национален оперативен план за справяне с пандемията.

Директорът на РЗИ – Плевен д-р Илиян Минчев е запознал присъстващите с актуалната противоепидемична обстановка. Той е напомнил, че на фона на ниската заболеваемост, е добре гражданите на град Плевен и област Плевен да се ваксинират. Град Плевен до скоро е бил сред първенците в класациите на процент ваксинирани, над 34 000 души са със завършен ваксинационен цикъл.

Присъстващите на заседанието са взели решение да се създаде организация, която да отчита спецификите и потребностите на съответните населени места в областта, по отношение на привеждането в изпълнение на Националния план и предвидените в него съответни противоепидемични мерки, в случай на повишаване ръста на заболеваемостта от Covid-19.

До 29-ти юли министърът на здравеопазването трябва да получи протокол с решенията на Областния кризисен щаб въз основа на днешните обсъждания.

Снимка – пресцентър Областна администрация

Прочетете също

Надпреварата за народния вот е в ход – кои са първите регистрирани

Надпреварата за народния вот е в ход – кои са първите регистрирани

Снимка – Интернет. Две партии и една коалиция са регистрирани до днес, 25 септември, за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *