Започна специализирана операция за контрол на товарните автомобили в област Плевен

Снимка – интернет.

По информация на ОД на МВР – Плевен, от 1 септември, в рамките на два дни ще се проведе специализирана операция за контрол на товарните автомобили. В нея се включат смесени екипи на МВР, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ /ИААА/ и Агенция “Пътна инфраструктура” /АПИ/.

По план действията ще се осъществяват на територията на областите Плевен, Пловдив, Хасково, Варна, Бургас, София, София-град, Перник и Разград. Акцентът при проверките е насочен към превозните средства, извършващи превоз на товари – спазване на изискванията за маси и размери, техническа изправност на превозните средства, спазване на изискванията за време за управление и за почивка от водачите на тежки МПС. Проверките ще се извършват по метода „широкообхватен контрол“. От началото на годината от екипите на МВР са констатирани над 19 000 нарушения, извършени от водачите на товарни автомобили.

Съвместният контрол има изключителен превантивен ефект, операции като тази ще продължат, а мярката е залегнала в плановете на трите институциите.

Контролът ще допринесе за подобряване на пътнотранспортната обстановка и намаляване на травматизма.

Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *