Започна регистрацията на партии и коалиции за участие в изборите на 14 ноември

Снимка – Интернет.

От 9 часа на 21 септември до 17 часа на 29 септември ЦИК регистрира партиите и коалициите за участие в изборите за президент и вицепрезидент на републиката и/или за народни представители – до 29 .09.

За регистрация на партия или коалиция за участие в изборите на 14 ноември 2021г.  се внася безлихвен депозит от 2500 лв. за всеки вид избор, както и подписка в подкрепа на регистрацията с минимум 2500 подписа на пълнолетни български граждани.

Главна дирекция ГРАО ще извърши проверка на списъците. Всеки избирател може да участва само в една подписка.

Чрез справка на интернет страницата на ЦИК   всеки избирател може да направи справка дали фигурира в дадена подписка по ЕГН.

За регистрация на коалиция се изисква решението за образуването ѝ, както и документ за актуалното състояние на всяка от партиите в нея, издаден не по-рано от 2 септември т.г.

Всяка партия може да участва в изборите за президент и вицепрезидент и/или за народни представители самостоятелно или в коалиция с други партии. Една партия може да участва само в една коалиция за всеки отделен избор.

Партия или коалиция може да поиска да бъде заличена регистрацията ѝ за участие в изборите не по-късно от 12 октомври.   

Прочетете също

Радостин Василев /ИТН/: За животновъдството политикът трябва да говори или от личен опит, или да е бил на място – във фермите

Кравеферма в с. Вълчитрън. Снимка – Плевен прес. В съботния ден на 23-ти октомври от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *