Започна кметската надпревара в с. Асеновци

Asenovtsi center
с. Асеновци, община Левски. Снимка – Интернет.

С указ № 286 на Президента на Р България са насрочени частични местни избори на 27 февруари 2022г. за избор на кмет на с. Асеновци, община Левски, област Плевен.

Те се налагат поради смъртта на досегашния кмет Стефан Личев. Той беше издигнат от БСП и избран с 55,27% от гласовете на изборите през 2019г. Опонентите му тогава бяха издигнати от ГЕРБ и ДПС.

Справка от ТЗ „ГРАО“ – Левски, за броя на населението по постоянен адрес сочи, че с.Асеновци има  1755 жители към 23.11.2021 г. В селото се гласува в две секционни избирателни комисии. Преобладаващото население са роми, българите са по-малко от 200.  

Хронограмата на частичните местни избори сочи датата 23 януари 2022г. като крайна за регистрация в ЦИК на партии и коалиции, които ще издигнат свои кандидати за поста кмет на селото.

Надя Георгиева – председател на Общинската избирателна комисия – Левски каза за „Плевен прес“:

„От 23 януари до 27 ще очакваме да се регистрират при нас партии, коалиции и инициативни комитети. След това до 1 февруари те ще имат възможност да регистрират своите кандидатски листи. Имаме информация, че ще има инициативни комитети, но има достатъчно време и ако има кандидати ще се регистрират. Очакванията ни са, както и на другите частични избори до сега, изборите в с.Асеновци да са спокойни и без напрежение.“

По информация на „Плевен прес“ два инициативни комитета събират гласове за подкрепа. Ще има и трети кандидат, издигнат от партия. Първият инициативен комитет е с подкрепата на БСП и ГЕРБ. За втория инициативен комитет все още няма информация има ли партийна подкрепа. Третият кандидат най-вероятно ще бъде издигнат от ДПС.

Кои ще са кандидатите и кой ще ги подкрепи предстои да  видим.

Споделете:

Прочетете също

8 3

Малките актьори от плевенския театър посвещават три премиери на най-българския празник – 24 май

На 20, 21, 22 май, в три поредни вечери, можете да гледате „Криворазбраната цивилизация“, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *