Последни новини
Начало | Новини | Започнаха празниците в град Левски в памет на големия Парцалев

Започнаха празниците в град Левски в памет на големия Парцалев

Театрален фестивал на самодейните комедийни състави „Парцалев” 2017  започна в град Левски. По традиция с поднасяне на цветя и венци пред паметната плоча на големия Парцалев в родния град Левски започнаха проявите в памет на големия комик.

Кметът на Община Левски Любка Александрова сподели за великия Парцалев: „…Георги Парцалев не е станал медик ,но той е станал много по -голям лекар, лекар на душата на българина и със своето изкуство ,смеха и неподправена човещина ,която лъха от всяка негова дума , дори когато гледа навъсено и под мустак той гледа лечебно към душите ни .Огромна привилегия е за нас ,че той е един от нас, от нашия град и нашата община и това е едно артистично място. Въпросът е всеки един от нас да намери този истински човек ,какъвто е бил Парцалев.От сърце го пожелавам на всеки един от нас, защото намирайки точно такъв човек всеки ще бъде по-полезен за себе си, ще бъде истински човек и това ще осмисли живота му…”

За най-младите жители на град Левски  Театрално студио Клас А при СУ „Д. Дебелянов”с режисьор Митко Рупов  гр. Белене представи постановката „Ние врабчетата” от Йордан Радичков .

Дискусия „Какво знаем, или не знаем за Георги Парцалев?” с участието на ученици от СУ „Крум Попов“гр. Левски и  ПГСС “Н. Вапцаров“ гр. Левски, Милена Митова и Илхан Мюртезова предстои в НЧ”Г.Парцалев1901”.

Открита е изложба на снимки от артистичните изяви на Парцалев.

До 16-ти юни – рождения ден на любимеца на поколения българи Георги Парцалев ,самодейни колективи от  градовете Левски, Белене и Дебелец ще представят свои спектакли на сцената на НЧ „Георги Парцалев”.

 

 

 

 

Прочетете също

Община Левски раздаде хранителни пакети на засегнати от епидемичната обстановка

Снимка – пресцентър община Левски. Община Левски  раздаде хранителни пакети на крайно нуждаещи се ,засегнати …

Един коментар

  1. „В Българско няма да има цар, “а народно управление” и всекиму своето. Всеки ще си служи по вярата, и законно ще се съди както българинът, така и турчинът, и евреинът, и др. Свобода и чиста Република “

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *