Последни новини
Начало | Новини | Започва подписка в Плевен срещу опростените дългове на мюфтийството

Започва подписка в Плевен срещу опростените дългове на мюфтийството

На 14 март, четвъртък, от 11 часа, срещу Централния Мол ще започне подписка срещу взетото тази седмица решение на Парламента да опрости дългове за 8 млн. лева на Главното мюфтийство. Решението бе взето с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Подписката ще продължи до 22 март, като инициативата е на плевенски граждани. Според изтекла в публичното пространство информация годишният приход на мюфтийството от наеми и ренти е близо 30 млн. лв. Припомняме, че Главното мюфтийство е религиозна институция, която освен,че е регистрирана по търговския закон и подлежи на данъчно облагане, в продължение на години е получавала финансиране от чужбина. Припомняме и това, че по конституция религиозните институции като БПЦ, мюфтийство и др., са отделени от държавата.

След приключване на акцията по събиране на подписи срещу решението за опрощаване дълговете на мюфтийството, същата ще бъде изпратена в Народното събраниe.

Прочетете също

Община Левски раздаде хранителни пакети на засегнати от епидемичната обстановка

Снимка – пресцентър община Левски. Община Левски  раздаде хранителни пакети на крайно нуждаещи се ,засегнати …

2 коментара

  1. Станислав Златков

    Направете електронна подписка във FB.

  2. генерал Кайтел

    Мюфтийството притежава над 700000 дка земя. От наем само от нея се получават над 50 млн. лв. Всичко се укрива! Ами 4700 имоти в централни зони на градовете? Също носят десетки милиони от наеми! Правят ни на балами!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *