Започва изграждането на Скейтборд площадка в района на „Балаклия”

skate1 n

Скейтборд площадка ще бъде изградена в района на чешма „Балаклия” в Плевен. Стартът на строителството е на 26 октомври /четвъртък/. Избраният от Община Плевен след проведена обществена поръчка изпълнител е „Джерамис Интернешъл” ЕООД – София.

Площадката за скейтборд ще обхваща площ от 640 кв. м. Дейностите ще започнат с почистване на терена и изграждането на подземни комуникации. След полагане на специалните настилки тук ще бъде изградена стоманобетонна конструкция за ролкови екшън спортове за начинаещи и напреднали. Ще бъдат монтирани осветителни тела, пейки, указателни табели, районът ще бъде озеленен, ще бъде осигурена и достъпна среда.

skate2n 1

Предложението за строителство на Скейтборд площадката беше нееднократно внасяно от кмета Георг Спартански на заседания на Общинския съвет, но не получи одобрение с неубедителни мотиви на част от съветниците. Едва тази година местният парламент даде зелена светлина за изграждането на съоръжението като част от Инвестиционната програма, гласувана през м. февруари.

Текст и снимки: Община Плевен

Споделете:

Прочетете също

IZBORI 3

Плевен с най-ниска избирателна активност в Северозападна България. От 2 до 6% от имащите право на глас в област Плевен, са гласували за париите влезли в НС.

Избирателите с право на глас в област Плевен са 228 764 души. На 9-ти юни те …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *