Започват панаирни дни в град Левски от 26 август

Снимка – Пресцентър Община Левски.

Община Левски и НЧ „Георги Парцалев – 1901“ организират трето издание на НФ „Пълнената чушка  – най- вкусната левченска традиция” и Фермерски пазар в подкрепа на местните производители на традиционния панаир в град Левски. Празничната програма започва на 26 и ще продължи до 28 август.

Подготовката за празника ,кулинарното събитие и възможността местни производители да представят български храни и  продукти на фермерски пазар е в ход. Целта е да се съхрани и популяризира българската кулинарна традиция, в която пълнената чушка присъства на всички събори, панаири и празници в община Левски и се даде възможност на местните производители да покажат своите продукти на домакини и гости на фестивала. Програмата предвижда кулинарен конкурс, дегустация, забавни състезания, музика и танци.

В  парковата зона до сградата на Община Левски на 27 август/събота/ от 10:00 часа участниците в НФ „Пълнената чушка  – най вкусната левченска традиция” ще могат да покажат своето кулинарно майсторство, оригиналност и традиции и спечелят награди  изработени от майстор ювелир за първо, второ и трето място  в състезателните категории: „Пазители на традицията”, „Кулинарно вдъхновение” и „Чушката – царицата на есента” .Наградите са осигурени от Община Левски. Председател на журито отново ще бъде известния български кулинар Иван Звездев.

Сроковете за записване на участниците вече текат. Всички любители на домашно приготвените вкусотии ,които желаят да участват, могат да изпратят заявка до 16 август на konkursi.levski@gmail.com

Подробна информация, заявка за участие и телефони за контакти са публикувани на сайта на Община Левски.

Всички производители на български храни и продукти, традиционни и нетрадиционни, могат да  представят изделията си на Фермерски пазар на Трети национален фестивал „Пълнената чушка – най-вкусната левченска традиция“ – Левски 2022 на пешеходна зона до сградата на Община Левски /централна част на града/. Търговската площ ще бъде предоставена на преференциални цени само и единствено за производители на български стоки, съобщават организаторите. Местни производители, на мляко и млечни изделия, биоядки, тахан халви и други продукти, вече са заявили своето участие.

За разпределянето на търговската площ е необходима заявка не по-късно от 24 август /сряда/ на електронен адрес: obshtina@oblevski.egov.bg

Популярната поп певица Силвия Кацарова ще вдигне градуса с концерт още на  26 август /петък/ от 20:30 ч. вечерта, а Ретро дискотека с концерт на IZIDA на  27 август /събота/ по същото време ще покаже таланта на местни и гостуващи групи.

Народният певец Илия Луков, известен с множество прояви в подкрепа на българщината, ще изнесе своя концерт на 28 август /неделя/ .

Кулинарен фестивал, Фермерски пазар и богата програма в панаирните дни в град Левски от 26 до 28 август.

Снимките са от второто издание на НФ „Пълнената чушка  – най- вкусната левченска традиция” 2021.

Снимки – Пресцентър Община Левски.

Споделете:

Прочетете също

Община Червен бряг стартира прием на заявления за услугата „Топъл обяд“

Снимка – интернет. Процедурата „Топъл обяд“ е продължение на успешното изпълнение на тази операция в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.