Зам. министърът на земеделието в Плевен: Пресилено е да се говори за падане на правителството

СГРАДАТА НА БИВШЕТО ШЗО ДА СТАНЕ ОБРАЗОВАТЕЛЕН КОМПЛЕКС

Иван Христанов – зам. министърът на земеделието. Снимка – „Плевен прес“

Както „Плевен прес“ информира, на Форума за зелени политики, който се откри на 20-ти юни в Плевен, присъства и зам. министърът на земеделието Иван Христанов. Преди началото на форума, той даде кратък брифинг за медиите. Ето какво отговори зам. министърът на въпроси на „Плевен прес“:

Г-н Христанов, каква цел си поставяте с този форум ?

Да развивам тази инициатива за увеличаване на образователния капацитет на Северозападна България, който да гравитира до институции, като Медицинския университет – Плевен, ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия, институтите на Селскостопанска академия и да върнем регион Северозападна България на образователната карта,  по един много амбициозен и силен начин.

Вече от 7 – 8 месеца тече инициатива в сградата на бившето /ШЗО/, да се обособи един комплекс, в който да можем да създаден тази образователна инициатива. Там да има общежитие, да има факултети, да има място.

С оглед предстоящият вот на недоверие, който НС ще гласува в сряда, ще може ли тази ваша инициатива да просъществува ако падне правителството ?

Да се говори за падане на правителство в този момент е твърде пресилено. Буквално с всеки изминал ден процентите това да не случи се увеличават. Очевидно нашата борба с корупцията, както по отношение на входиране на закона за цялата работа по съдебната реформа, за КПКОНПИ, където искаме да бъде приета кандидатурата на Рашков, войната, която се разгоря на Капитан Андреево и още няколко инициативи, доведоха до оттеглянето на лидера на „Има такъв народ“ от коалицията.

Това ясно и категорично говори, че ние изобщо неговорим тук за македонския казус или за МРРБ. Тука говорим за най – крайната фаза на опита тази реформа на бъде спряна. Хубавото е, че виждаме в останалите политически сили, за които гласоподавателите и хората, които са ги подкрепили са го направили, защото са вярвали, че тези политически сили ще се борят с модела, който наследихме.

Виждаме както и отцепване, така и техните гласоподаватели, които излизат и казват „не“, ние няма да участваме в тази схема.

Значи сте спокоен за вота в сряда.

Относително спокоен съм за сряда. Виждаме какво стана часове след като по този груб и арогантен начин, формациите на статуквото отстраниха председателя на Народното събрание Никола Минчев.

Ако продължи този скандален политически процес, ние очакваме България да излезе на площада.

Споделете:

Прочетете също

От 6 юли започват проверки от Държавен фонд „Земеделие“

Снимка – Държавен фонд „Земеделие“ Започнаха кръстосаните проверки за Кампания 2022. Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.