Заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска ще открие „Първа международна курсантска седмица“ във ВВВУ „Георги Бенковски“

Теодора Генчовска
Теодора Генчовски. Снимка – интернет.

Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски”, гр. Долна Митрополия (ВВВУ) организира „Първа международна курсантска седмица“ (1st International Air Force Cadets’ Week), която ще се проведе в периода 26.03 – 01.04.2023 г.

Заместник-министърът на отбраната  Теодора Генчовска ще  участва в откриването на  Международната курсантска седмица на 27 март 2023 /понеделник/ от 9:30 ч. във ВВВУ „Георги Бенковски“-Долна Митрополия.

Събитието е с цел обогатяване знанията на участващите курсанти и офицери за сигурността и отбраната, както и за подобряване на  сътрудничество между държавите-участници. То ще заздрави изградените международни партньорства и ще доведе до повишаване на обмена на курсанти, студенти и преподаватели между участниците.

Срещата е и мост към бъдещи съвместни проекти по различни програми , научни изследвания и разработки в сферата на отбраната и по специално в авиацията. Стабилното и устойчиво развитие на международните отношения се изгражда на база дългогодишни партньорства, срещи, обмен на опит и информация, съвместни проекти  и Международната курсантска седмица във ВВВУ „Георги Бенковски“ е поредната стъпка по този дълъг и стръмен път. 

В Международната курсантска седмица ще се включат  12 академии и университета с общо 34 чуждестранни участника (курсанти, студенти и придружаващи офицери) и 7 български курсанти както следва:

1. Bulgarian Air Force  Academy  “Georgi  Benkovski”

2. University of Defence, Brno, Czech republic

3. Air Force Academy, Greece

4. Air Force Academy, Deblin, Poland

5. Military University of Technology, Warsaw, Poland

6. War Studies University , Warsaw, Poland

7. Portuguese Air Force Academy, Amadora, Portugal

8. Air Force Academy, Brasov, Romania

9. Military Technical Academy „Ferdinand I”, Bucharest, Romania

10. Nicolae Balcescu Land Forces Academy, Sibiu, Romania

11. Spanish Air & Space Force Academy, Murcia, Spain

12. USAF Academy, Colorado springs, USA

Предвидени са презентации, представяне на академиите, посещения на музеи, забележителности в гр. Плевен и гр. Велико Търново, както и представяне на летателното обучение, провеждано във ВВВУ „Георги Бенковски“.

Споделете:

Прочетете също

442495312 7118537808250161 3176895769787279660 n

Бойко Борисов в Плевен: По-добри сме от всички останали! Знаем и можем да управляваме!

Зад нас във всеки български град стоят батальони от хора и заради тях съм длъжен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *