Заместник–министърът на земеделието доц. д-р Деян Стратев ще присъства на откриването на международното изложение–договаряне „Пчеларство Плевен – 2024“

пчелари

На 8-ми февруари, четвъртък, в 10:00 ч. в търговския център „Мания тауър“ официално ще бъде открито международното изложение „Пчеларство Плевен – 2024“. То ще продължи до 1-и февруари и в него ще участват 112 фирми, пчелари и организации от страната и чужбина.  Ще бъдат представени представят продукти и производни /лечебна козметика, храни, напитки и др./, последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар. Ще бъдат експонирани восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, опаковки и етикети. Ще има лицензирани лаборатории, специализирано обучение и литература, финансиращи организации и консултантски услуги, високопроходима техника, ремаркета и фургони, както и медоносна растителност.

Изложението е под патронажа на Виолета Иеремиева – областен управител на Плевен. Заместник-министър доц. д-р Делян Стратев е потвърдил участието си на форума. Ще присъстват още кметът на Плевен д-р Валентин Христов, Лъчезар Табаков, управител на „Партнерс Експо“ ООД, доц. Юлиян Станчев – председател на Областен пчеларски съюз.

ДЕЯН
Заместник-министър на земеделието Делян Стратев. Снимка – МЗХВ.

Съпътстващата програма на изложението включва презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството. Лектори от Германия, Италия, Полша, Сърбия, Румъния и България ще представят своя опит, технологични новости и научни изследвания.

В рамките на форума се провежда Международен конкурс за детска рисунка, тематично свързан с пчеларството, природата, екологията. В него в  участват деца от цялата страна и от съседни държави.  

В последния ден на изложението ще бъде връчена голямата награда „Крило на успеха“ за новаторство в пчеларството, както и призове за научни публикации, специализирана литература, нов пчелен продукт, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението, най-проспериращ млад пчелар за 2023 г.

Споделете:

Прочетете също

книга 9

Георги Константинов: Благодаря на моя роден Плевен!

„Трябва да изрека към своя роден град Плевен огромно „Благодаря“. Благодаря, че мнозина от вас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *