Задържани са двамата извършители на убийството на момчето от Кнежа

Снимка – Плевен прес.

Днес, 2-ри декември, в ОД на МВР Плевен, бе дадена пресконференция във връзка с убийството на 17-годишен ром от гр. Кнежа. Извършителите на убийството също са роми.

По този повод наблюдаващият прокурор по делото и зам. окръжен прокурор Николай Пачев, както и директорите на управленията на МВР в Плевен и Кнежа, дадоха информация за наличните данни до този момент.

Убийството на непълнолетен жител на гр. Кнежа е извършено на 28-ми срещу 29-ти ноември в землището на града. Установено е точното място на извършване на престъплението.

Към момента две лица са привлечени към наказателна отговорност за извършване на престъплението. За сега те съдействат на оперативните служби на МВР.

Благодарение на бързата работа на МВР и разследващия полицаи са събрани доказателства, които са дали основание за привличане към наказателна отговорност. Ще им бъде поискана и постоянна мярка за задържане в следващите дни.

Извършителите на убийството не са дилъри на дрога, каквито медиини спекулации са се появили. Доказателства за това до момента не са събрани. Няма доказателства и за извършено отвличане.

За причината за побоя довел до смъртта на момчето, се проверява версията, която задържаните лица са дали. Според тази версия причината е възникнал конфликт по време на движението на автомобила. Версията се проверява от разследващите органи.

Работи се по няколко версии, които лицата извършили убийството излагат. Същите са признали вината си. Не са се познавали с пострадалото момче, запознанството им е станало във вечерта на инцидента. Пострадалият е тръгнал доброволно с тях. Убит е по жесток начин с удари на бухалка, но убийството не е битово, а по-скоро емоционално, уточняват от МВР.

Образувано е досъдебно производство. Няма данни за напрежение между ромските общности в Кнежа и Бяла Слатина. Служители на МВР са постоянно в обход в двете селища и има възможност за реагиране от страна на органите на МВР ако се създаде подобно напрежение.

Подробности за извършителите и убитото момче не се дават, тъй като се извършват процесуални действия по случая.

Споделете:

Прочетете също

Спортната зала в Плевен – факти и политика

17 МИЛИОНА ЛЕВА СА В БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА Колаж – Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.