Завършиха дейностите футболната академия на БФС и Хеттрик на УЕФА в община Долна Митрополия

IMG 3963

В община Долна Митрополия завършиха дейностите по проект „Мобилбокс – футболна и здравословна академия“ на БФС и програмата Хеттрик на УЕФА.

Във фаза 2 се проведе обучителен семинар за запознаване с възможностите на игровия подход по футбол за младежи и деца със СОП. Представени бяха специфични тенденции в развитието на футбола за всички като възможна превенция за съвременните зависимости сред младежите от координаторите на проекта. На участниците бе предоставена възможност да участват в практическо обучение за прилагане на подхода при деца и младежи със СОП. При голям интерес премина и дискусията на тема „Футболът като възможност за здравословен начин на живот”.

Третата фаза на проекта „Мобилбокс – футболна и здравословна академия“ е провеждането на футболни здравословни фестивали. Събитието се проведе в гр. Тръстеник като домакини бяха СУ „Евлоги Георгиев“ – гр. Тръстеник. Децата и младежите със СОП показаха своите индивидуални футболни умения в поредица от тестове.

Спортните специалисти, които във Фаза 2 на проекта преминаха теоретичното и практическо обучение, показаха на практика прилагането на игрови подход при обучението на деца и младежи със СОП. Този подход в обучението по футбол предоставя възможности за надграждане на физическото развитие и специфичната подготвеност на участниците в заниманията. БФС осигури тениски, шапки, топки, конуси, мрежи за топки и лакомства.

IMG 3964 jpg

Информация и снимки: Община Долна Митрополия

Споделете:

Прочетете също

2 11

Титанът Мариус Куркински представя чудомирови герои утре в Летния театър на Плевен

Един от съвременните титани на българския театър Мариус Куркински представа своя моноспектакъл “Нашенец” утре, 16 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *