Забележителен принос в културния живот на Плевен

Повече от 100 деца  в концерт на сцената на читалище „Съгласие 1869“

Заслужени аплодисменти и публика на крака за младите дарования. Снимка – личен архив

Над 100 деца от Балетната школа и Студиото по класически балет участваха  в заключителния годишен концерт „Дайте ни време“ на 7 юни. По традиция краят на творческия сезон в НЧ „Съгласие 1869“ се отбелязва с голям концерт на сцената на зала „Емил Димитров“. В него участват всички възпитаници на Школата – от най-малките, 3-годишни балеринки, до абитуриентите.  

Снимка – личен архив

Репертоарът на Школата включва над 20 балетни постановки, между които „Доктор Охболи”, „Грозното пате”, „Вълшебният бал”, „Приказна галерия”, „Ледената царица”, „Приказка за грамофона”, „Приказка за Пепеляшка”, „Приказка за танци”, „Куклената фея”, „Ледената кралица”, част от които са реализирани на проектен принцип.

Снимка – личен архив

На 7 юни в спектакъла „Дайте ни време“ заедно с балеринките на сцената се изправиха и деца от другите творчески школи и формации при читалището – Вокална група „Арлекино“ и Филклорен ансамбъл „Мизия“.

Снимка – личен архив
Снимка – личен архив

Културните и образователни дейности на читалището продължават и през лятото.

Прочетете също

Партия „Има такъв народ“ откри своята кампания с представяне на кандидат-депутатската си листа и кризисни мерки за енергетиката, бизнеса и домакинствата

От ляво на дясно – Андрей Михайлов, Ивайло Вълчев, Ива Митева, Радостин Василев, проф. Чорбанов, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *