Последни новини
Начало | Новини | Журналистка от гр. Левски с престижна награда от фондация “Валя Крушкина”

Журналистка от гр. Левски с престижна награда от фондация “Валя Крушкина”

Татяна Йорданова от гр. Левски – носител на наградата “Журналист – надежда”.

“Журналист – надежда” – това признание е получила  Татяна Йорданова на осмите медийни награди “Валя Крушкина – журналистика за хората”. Наградата ѝ е  връчена за репортажа “Интеграция на парче ли е приобщаването на хората с уврежания у нас?”.

 Татяна Йорданова: „Репортажът разказва съдбата на младеж с двигателни проблеми, който избира да излезе от социалния дом, в който е настанен и да потърси щастието си в големия град –  София. Приобщаването му там обаче се оказва трудна задача, защото Столична община отказва да му осигури личен асистент само защото адресната му регистрация все още не е софийска. Този репортаж не просто разказва съдбата на един засегнат от псевдоинтеграцията човек, а се опитва да реши проблема му като отнесе важните въпроси до отговорните институции.”

Конкурсът “Валя Крушкина – журналистика за хората” се провежда от 2012-та година в памет на  Валя Крушкина – журналистът боец , който вярваше, че качеството трябва да се поощрява.

Наградите  отличават български журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите и  принос в решаването на важни обществени проблеми. Развитието на отговорната и обективна журналистика е каузата на този  конкурс, който  поощрява журналисти, които работят в интерес на обществото, на една шепа от хора или дори на един човек. 

От над 100 материала на повече от 60 журналисти са  избрани  победители в няколко категории: Пишещ журналист, Журналист от електронна медия, Журналист- надежда, Снимащ журналист и една голяма награда.

На официалната церемония по връчването на наградите са били  журналистите оценили и определили  тази година наградите, както и журналисти  награждавани в   конкурса през годините   :  Владимир Йончев (Офнюз), Калин Първанов (Барикада), Мария Чернева (БНТ), Николина Димитрова ( България он еър), Олег Попов (Нова телевизия), Петьо Цеков (Вестник “Сега”), Пролет Велкова (Дарик Радио), Росен Ценков (БТВ), Силвия Великова (БНР), Стояна Георгиева (Медиапул), Татяна Ваксебрг (Радио “Свободна Европа”).

“Плевен прес” честити наградата на младата журналистка и ѝ пожелава сила на перото и характер на душата, за да печели и за в бъдеще журналистически награди.

Прочетете също

На любов към нашенската музика и танци учи Златка Чардакова младежите в ОСО – Плевен

Учителка по професия, по съдба, мисля и по призвание. Това казва за себе си Златка …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *