Журналистката Мира Добрева представи книгата си „Столетниците – благословия или орисия” в град Левски

DSC02578

Снимка – община Левски.

Мира Добрева, очарователната телевизионна водеща и журналистка е провела вълнуваща среща с жителите на град Левски на 6 април в Лилавия салон на Община Левски. Събитието, посветено на 100-годишния юбилей на СУ ”Крум Попов” – гр. Левски, е било открито от учителката Нели Ченкова и посрещнато с вълнение и радост от хората в град Левски .Непринуденият разказ, мултимедийната презентация на харизматичната Мира Добрева за книгата и столетниците, за многообразието на човешките съдби и мъдростта на годините,  сърдечният и топъл прием на телевизионна водеща е белязала вечерта с усмивки и сълзи, с цветя, топлина и подаръци.  

Книгата, „Столетниците – благословия или орисия”, книгата мисия за Мира Добрева, сборник от 38 документални разказа от над 120 нейни срещи със столетници през годините започва с думите :

“Столетниците са омайни, мъдри хора. Някои изумяват с бистър ум, ясна памет и красноречие, други са мълчаливи и умислени. Едни са весели, въпреки тежестта на годините, други са прегърбени от тях. Някои са младолики, други – с набраздени от времето лица. Но всички, за които ще прочетете, са специални. Друговремци. Останали още малко на тази земя, сякаш за да я направят по-добра. Цялата мъдрост е в тях, цялата тежест на живота. Цялата тъга е прибрана в избледнелите им очи и цялото примирение е там. Цялата надежда таят, че младите ще дойдат да ги видят. И цялото разочарование, че тях отново ги няма. Столетниците. От които попиваме светлина, взимаме от мъдростта им, учим се да прощаваме и да гледаме на живота откъм смирената му страна”.

Мира Добрева  се е свързвала с всички участници докато пише книгата и с радост открива, че много от тях все още празнуват своите рождени дни и я помнят.

Траен спомен за всички ще остане емоционалната срещата с Мира Добрева в Левски, е отбелязал зам.-кмета на Община Левски Кольо Домеников с благодарност за възможността да се съпреживее една важна за обществото ни тема –  съзнанието за човешкото  отношение към близките. Подарък от общинска администрация и покана за нови срещи е получила Мира Добрева, която идва за първи път в родния град на големия Парцалев.

Телевизионната водеща е получила букет от бели цветя и покана от една чиста душа –Любка Костова, която само след седем месеца ще навърши 100 години.

DSC02434
DSC02463
DSC02533
DSC02542
DSC02618

Споделете:

Прочетете също

8 3

Малките актьори от плевенския театър посвещават три премиери на най-българския празник – 24 май

На 20, 21, 22 май, в три поредни вечери, можете да гледате „Криворазбраната цивилизация“, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *