Жителите на Славяново и Коиловци си върнаха автобусна линия

Автогара Плевен. Снимка – интернет

Когато хората се решат на действия, за да защитят интересите си, винаги има резултат. Това се разбра и на последното за този мандат заседание на Общинския съвет в Плевен. Припомняме, че по молба на частния превозвач общинските съветници решиха през м. септември да няма автобус за тези селища след 18.00 ч. Аргументът – нямало пътници и фирмата е на загуба.

Но се оказа, че не е така. Много ученици от тези селища са следобедна смяна в плевенски училища и свършват занятия в 19.00 ч. Много пътуващи на смени работници има от Славяново и Коиловци. И хората решиха да си потърсят правата. В резултат – Общински съвет – Плевен, прие промени в решението си от септември тази година, за Общинската транспортна схема. Отново коригира частта за междуселищните превози по автобусната линия Плевен – Славяново. В резултат на днешното изменение, в маршрутното разписание на линията остава за изпълнение от превозвача в работни дни час на тръгване от Плевен 19,45 часа.

При представяне на предложението председателят на Общинския съвет Мартин Митев посочи, че след септемврийското решение в деловодството на местния парламент са постъпили подписки от жители на град Славяново и с. Коиловци, ползващи посочената линия. В подписките се посочва необходимостта от съществуването на превоз от Плевен към Славяново в работните дни с час на тръгване от областния център 19,45 ч. заради множеството пътуващи по това време ученици и работещи от Славяново. 

След изслушване на мотивите и спазвайки съответните законови изисквания, Общинският съвет гласува изменението в решението си от септември.

Така жителите на двете селища постигнаха успех в резултат на силната си гражданска активност.

Споделете:

Прочетете също

Нов асфалт е положен на улиците до стадиона и гробищния парк в Плевен

Снимка – Пресцентър община Плевен. Извършват се дейности по текущ ремонт на пътните платна на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.