Животновъдите да следят Годишния план за паша в съответната община

Снимка – интернет.

От Министерството на земеделието и храните уведомяват всички животновъди да следят годишните планове за паша, приети от съответните общини.

Ползването на пасища, мери и ливади от Общинския поземлен фонд (ОПФ) се разработва от съответната общинска администрация и гласува на Общински съвет ежегодно, съгласно чл.37о, ал. 1 от Закон за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ). Определят се размера и местоположението на мерите и пасищата за общо и индивидуално ползване и се утвърждават правила за ползване на имотите на територията на общината.

Тези планове се приемат от Общинските съвети за съответната календарна година, се приемат в предходната, информира за „Плевен прес” Мартин Митев, председател на ОбС Плевен. За община Плевен, планът за ползване на мери, пасища и ливади е приет през 2021 година. С решение № 470 от 25.02.2021 година, са определени условията, начините на ползване и контрола при изпълнение на решението. За него са гласували 37 общински съветници, като „против” и „въздържали се” няма.Въпросното решение може да видите тук https://www.pleven.bg/uploads/posts/reshenie-470-ot-25022021g-na-obshtinski-savet-pleven.pdf

Споделете:

Прочетете също

Започва изплащането на помощи за отопление от 15 август

Снимка – интернет. Изплащането на помощите за отопление за предстоящия зимен сезон (1 ноември 2022 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.