Живата коледна елха на Плевен носи не само радост, но и живот

ЛЮДМИЛА
Людмила Бърдарска, управител на фирма “ЕЛКО”. Снимка – Плевен прес.

Това каза Людмила Бърдарска, управител на фирма ЕЛКО – Плевен. От години фирмата украсява за коледните и новогодишни празници живата елха на пл. „Възраждане“ и централната градска част.

„В поставянето на празничната украса има много заряд“, споделя Людмила Бърдарска и разказва любопитен случай.

„Не всички знаят, че от 2007 година Плевен беше един от малкото градове, в които се правеше светлинна коледна украса. В началото украсявахме сребристия смърч, който расте до сградата на общината. През 2007 година той беше 22 метра висок и продължаваше да расте. За последно го украсихме през 2014 година.

Тогава два дена укрепвахме върха, конструкцията тежеше около 30 кг. В същото време се правеше и една сонда пред Пощата /БТК/, за да се осигури вода за площада след ремонта му. Според предварителните данни, трябваше да се стигне до вода, но въпреки че се стигна до 100-я метър – вода не бликна. В момента, в който укрепихме върха на сребристия смърч, и го светнахме – водата бликна.

Така че, винаги го има емоционалния заряд и нещо енергиино, което ни помага и трябва да го ценим“, спомня си управителката на фирмата. Тя добави, че украсата на живата коледна елха в Плевен, е голямо вълнение за целия екип на фирмата. И отправи към всички съграждани следното послание:

УКРАСА 1
Поставяне на светлинната украса на живата елха намираща се на пл. “Възрагдане” в Плевен. Снимка – Плевен прес.

„Всички се вълнуваме от елхата, защото тя ни носи светлината, трепета и празничното настроение. И най-вече надеждата, че най-хубавите подаръци са нашите.

Ние правим от много години украсата на елхата, но тази година моето послание към всички е да си пазим живата елха. Защото за последните 5-6 години е пораснала над 2 метра. И всяко нейно клонче е толкова красиво, това са нейните пръстчета и това е най-хубавото в нея. Като я пазим, ние ще имаме живото, който тя излъчва.

Нека да търсим и намираме стойностното, така както е в живата природа и ние сме живи чрез нея. И нека осмислим миналото си, за да намерим пътя в бъдещето си. Да имаме смирението и добрината, за да ни помага в бъдеще Съдбата“.

Светлините на коледната елха в Плевен ще бъдат запалени в 17.30 ч. тази вечер. С това се слага началото на коледно – новогодишното настроение за предстоящите празници.  От фирма „Елко“ казаха, че ще продължат с поставянето на светлинна украса и в централната градска част на Плевен.

УКРАСА 2
Снимка – Плевен прес.
Споделете:

Прочетете също

450904168 1001894185270441 6751637468246628993 n

Отлично представяне на НЧ „Осъм – 1894″ с. Градище  на фолклорния фестивал в Славяново

На 6 юли самодейците при НЧ „Осъм – 1894″ село Градище  участваха  във Фолклорния  фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *