Жванецки: Светът се управлява от простите и това е честно 

Михаил Жванецки. Снимка – интернет.

Умните знаят кой е Михаил Жванецки. И го знаят отдавна, и не от интернет. На останалите ще помогне Googlе. Жванецки разсмива някъде Господа, а тук на Земята разсмива нас. И така ще бъде винаги, защото казаното от него е непреходно.

За разлика от едни избори например. И понеже сме в поредните такива, и си мислим, че сме много умни, ви предлагаме съботен горчив хумор:

„Преди светът се управляваше от умните. И това беше много жестоко. Умните принуждаваха простите да учат. На простите им беше тежко.

Сега светът се управлява от простите. Това е честно, защото простите са значително повече. Сега простите принуждават умните да говорят така, че да е разбираемо за простите. Ако простият не е разбрал нещо, това е проблем на умния.

Преди страдаха простите. Сега страдат умните.

Но пък страданията станаха значително по-малко. Защото умните стават все по-малко и по-малко.“

Изкушаваме се да споменем съботно и написаното вчера от г-н Свилен Трифонов във фейсбук: Чак сега разбрах, че Луна е много последователен политик. За след референдума на СлавитУ се стяга дамата и иска да вземе цялата власт. Планета пайнер ще е новият пропаганден канал на властта. Митко Пайнера – сив кардинал. Радо Шишарката /дал на света „Ой, тигре“/- вицепрезидент. „На китарата Васко Жабата…“ ще бъде химна на новото статукво. Очертава се тежък сблъсък между можещите да четат и щракащите с пръсти…”.

Един президент през 2001-ва година говореше за „разбитите авари” и загуби изборите. Друг за „големия шлем” и също ги загуби. Трети вдигна юмрук да гони мутрите и не успя да ги изгони. Може те да го изгонят от президентството.

Сега настъпват еднокнижниците. На 2-ри октомври резултатът от настъплението ще е ясен. И за умните, и за простите. Да видим кой ще страда повече…

Споделете:

Прочетете също

Община Червен бряг стартира прием на заявления за услугата „Топъл обяд“

Снимка – интернет. Процедурата „Топъл обяд“ е продължение на успешното изпълнение на тази операция в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.