Начало | Политика | Избори | Ето я пълната листа на НФСБ за изборите

Ето я пълната листа на НФСБ за изборите

Вчера документите си в Централната избирателна комисия за Евровота внесоха част от управляващото мнозинство- НФСБ и Атака, както и Инициативния комитет на скандално осъдената бивша кметица на кв.”Младост” Десислава Иванчева. Трите кандидатури са крайно любопитни – всяка сама по себе си.

След много дразги и обвинения Обединените патриоти така и не успяха да се разберат за разпределението на местата в една обща листа за изборите през май. По тази причина ВМРО, НФСБ и Атака се явяват поотделно всеки със собствените си кандидати. “Воеводите” вече обявиха листата си с лидер сегашния евродепутат Ангел Джамбаски, като официално това сториха вече и от НФСБ и Атака.

Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“/НФСБ и Средна Европейска класа/ е очаквано оглавена от бившия вицепремиер Симеонов. На второ място е Гергана Микова, сегашен областен управител на Стара Загора, следвана от варненеца и бивш атакист Димитър Карбов. Номер 7 е Георги Манев, лидер на партия Средна европейска класа. Последен в подреждането, вероятно символично, е бившият градоначалник на Пловдив- Славчо Атанасов.

Любопитно е присъствието под номер 4 на боксьора Даниел Асенов. Олимпийският ни шампион за младежи и двукратен носител на Купа”Странджа” е своеобразен представител на ромския етнос в листата, по думите на Валери Симеонов.

Кандидатът под осми номер също е донякъде култова личност. Това е Галина Асенова, дългогодишна водеща на предаването за фолклор “От българско, по българско” по телевизията на Симеонов СКАТ. Припомняме, че на предишни президентски избори тя беше кандидат за вицепрезидент в двойка със Стефан Солаков.

1.Валери Симеонов Симеонов
2.Гергана Величкова Микова
3.Димитър Анастасов Карбов
4.Даниел Панев Асенов
5.Ивайло Вагенщайн Русинов
6.Венера Божидарова Тодорова
7.Георги Василев Манев
8.Галина Асенова Василева
9.Петко Илиев Събев
10.Динко Енчев Димитров
11.Йордан Апостолов Апостолов
12.Димитър Славейев Канариев
13.Марияна Николаева Лефтерова
14.Йордан Цветанов Иванов
15.Венцислав Ангелов Тоцев
16.Йорданка Валериева Стефанова
17.Славчо Стоев Атанасов

Прочетете също

Преустановяват провеждането на организирани масови обществени мероприятия на закрито и открито в община Плевен

Кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед, според която на територията на община Плевен, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *