Епизоотичната обстановка в област Плевен е спокойна

Областна администрация – Плевен. Снимка – Интернет.

За епизоотичната обстановка  съобщават от Областна администрация – Плевен:

По данни на ОДБХ Плевен, в разпространението на болестта Инфлуенца по птиците за област Плевен, не са установени отклонения в здравословното състояние на птиците или повишена смъртност. В района на птицезавод Славяново, находящ се в гр. Славяново, област Плевен всички птицеферми са населени, с изключение на животновъден обект за отглеждане на кокошки носачки, собственост на фирма „Агро Лоджик“ ООД.

Към 23.11.2021 г. няма промяна в епизоотичната обстановка на болестта при домашни свине на територията на област Плевен.

До настоящият момент са регистрирани общо 209 броя животновъдни обекти за отглеждане на свине, тип „лично стопанство“. На общо 163 броя „лични стопанства“ за свине са издадени разрешителни за населване, като 58 от тях са издадени през 2021 г. За периода от 04.11.2021 г. до 15.11.2021 г. са регистрирани общо 3 броя животновъдни обекти тип „лично стопанство“ за отглеждане на прасета, като съответно от ОДБХ Плевен са издадени 3 броя удостоверения за регистрация на животновъден обект тип „лично стопанство“ за прасета.

Пресцентър Областна администрация

Споделете:

Прочетете също

До 20 000 лв. могат да получат хора с увреждания за стартиране на собствен бизнес

Снимка – Интернет Средствата се отпускат от Агенцията за хора с увреждания за покриване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.