Електронна платформа ще уведомява пчеларите за предстоящи третирания

Снимка – интернет.

Министерството на земеделието и храните, чрез нарочно създадената Електронна платформа за оповестяване на растителнозащитните, дезинфекционните и дезинсекционните дейности (ЕПОРД), ще се грижи за пчелите. Платформата се поддържа от БАБХ / Българска агенция за безопасност на храните/.

В тази връзка всички пчелари и земеделски стопани обработващи площи със земеделски култури трябва да направят регистрация до 31 януари 2021 г. Важно е да се подчертае, че до 28 февруари 2021г., в случай на третиране на земеделски площи, уведомяването ще се извършва по досегашния ред и чрез ЕПОРД. От 1 март 2021г. уведомяването ще се осъществява само чрез ЕПОРД.

Всички земеделски стопани е необходимо да предприемат действия за регистрация в електронната оповестителна платформа. Към момента на регистрация, пчеларите следва да имат валидна електронна поща.  

Указания за установяване на връзка, регистрация и използване на електронната оповестителна платформа са налични на сайта на МЗХ: https://www.mzh.government.bg/odz-blagoevgrad/bg/home/20-12-11/.aspx

Споделете:

Прочетете също

Нарушено електрозахранване в град Белене на 11 август

Снимка – интернет. От Община Белене уведомяват жителите, че на 11.08.2022г. (четвъртък) за времето от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.