Електрическа пекарна, газов котлон и конвектомат за готвене с пара за Кухнята Майка в Кнежа

Над 35 хиляди лева са подсигурени за  високотехнологично оборудване и обзавеждане

Майка Кухня в гр.Кнежа. Снимка – Пресцентър община Кнежа

Община Кнежа ще получи финансови средства по проект за модернизация на материалната база на Общинския социален комплекс ”Майка Кухня“.

 Сега в Общинския социален комплекс се приготвя храна за 300 потребители по проект за осигуряване на безплатен топъл обяд на нуждаещи се лица и за 213 абонати на Домашен социален патронаж. Кухнята приготвя и храна за обяд на 67 ученици. 

Общата стойност на проекта е 35 737 лв. От тях 32 163,30 лв. са осигурени от Фонд „Социална закрила“ по Целева програма „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж и/или Обществена трапезария“. Общинското съфинансиране е в размер на 3 573,70 лв. Със средствата е предвидено закупуване и монтиране на съвременно високотехнологично, екологично и енергоспестяващо оборудване и обзавеждане за осигуряване на по-добри условия на труд на работещите в кухнята и повишаване качеството на приготвената храна. Ще се достави нова електрическа пекарна на три нива, газов котлон с 4 горелки, конвектомат за готвене с пара, 2 броя електрически скари, професионална съдомиялна, както и обзавеждане на кухненския блок с хладилен шкаф, работни маси и кухненски мивки. Модернизацията на кухнята в Общинския социален комплекс е стъпка напред в стремежа на Община Кнежа към подобряване качеството на социалните услуги и разширяване на обхвата им.

Прочетете също

30-тина плевенчани протестираха срещу зелените сертификати

Част от групата протестиращи. Снимка – Плевен тпрес. На 27-ми октомври, сряда, в късния следобед, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *