Електорални нагласи за управлението на кабинета „Петков” за периода 08.06.2022 – 19.06.2022 година 

Снимка – интернет.

Проучване на европейската компания Sociology Web Researcher (SWR) за онлайн социологически проучвания

Поръчител:

Собствено финансирано проучване.

Размер на извадката:

Представителна извадка – 3 152 анкетирани пълнолетни български граждани на територията на Република България.

Метод:

Анонимна онлайн анкета-въпросник. В зависимост от естеството на въпросите, има въпроси, за които е възможен само един отговор и за други, които се приемат множество отговори.

Анкетираните са имали възможност да променят своя вот до приключване на периода за провеждане на анкетата.

Данните биват извличани на всеки 24 часа, което позволява мониторингово наблюдение на резултатите и анализ на в данните, По този начин се предоставя възможност за изследване на промените в нагласите на анкетираните за периода на анкетата и да се извърши съпоставяне на резултатите с провеждани анкети за минали периоди.

От съображения за качество на данните – за всеки IMEI и Mac address е осигурено гласуване само по веднъж с неограничен брой промени на отговорите за периода на провеждане на проучването.

Период:

08-06-2022г. – 19-06-2022г.

Максимално допустима стандартна девиация:

+/- 2.5%

__________________________________________

“Има Такъв Народ” остава извън следващият парламент при избори сега! След последните събития българите възвръщат разклатеното доверие към новата политическа класа, но не и в някои от лидерите на четворната коалиция.

Слави Трифонов бележи рекорден спад в одобрението и огромен ръст в неодобрението. Хората продължават да изразяват недоволство срещу порочния модел на задкулисието в лицето на бившите управляващи партии на статуквото, като голяма част от анкетираните пречисляват ИТН към партиите на статуквото, заради изненадващата подкрепа, която партията на Слави Трифонов оказа на ГЕРБ И ДПС. Засичаме голяма подкрепа към отцепилите се шестима депутати от ИТН и Министъра на Младежта и Спорта в оставка Радостин Василев.

Това показва социологическо проучване на европейската компания за онлайн социологически проучвания Sociology Web Researcher (SWR) проведено в периода 08.06.2022-19.06.2022г.

63% от анкетираните заявяват, че имат доверие в управляващата коалиция.

68% от анкетираните смятат, че вотът на недоверие ще успее да свали правителството.

С най-голямо одобрение в състава на министерски съвет към 47-то Народно Събрание е министъра на Младежта и Спорта Радостин Василев, който оглавява топ 5 в класацията и събира 29% одобрение. За основна причина на увеличението на личния му авторитет се предполага, че се дължи на решението му да се разграничи от политиката на Слави Трифонов и да напусне ИТН.

След него се нарежда министър-председателят Кирил Петков с 25%, следван от Министъра на Вътрешните Работи Бойко Рашков с 18%. Финансовият министър Асен Василев е със 13% подкрепа, вицепремиерът Корнелия Нинова с 12%, а Гроздан Караджов се срива до последно място в класацията с едва 2% подкрепа.

Ако изборите бяха днес, парламентът би изглеждал по следния начин:

ПП “Продължаваме Промяната” е водеща политическа сила с одобрение от 22.8%, след нея се нарежда ГЕРБ с 16.1%.

На трето място се нареждат “Възраждане”, които дублират резултата си спрямо предходните избори с 11.2%.

В БСП се наблюдава стабилен тренд като те заемат четвъртото място и събират 10.1%.

Пети са ДПС, които разчитат на мобилизацията на електората си с 8.7% от анкетираните.

Демократична България събира 5.8% одобрение.

Партията на Стефан Янев събира 3.4%, а проекта на Слави Трифонов “Има Такъв Народ” остава категорично под чертата и събира 2.1%.

На традиционният ни въпрос относно удовлетворението на българските граждани от работата на институциите се наблюдава пълен обрат.

Доволни от работата на институциите са 53%.

Недоволните от работата им са 38%.

Забелязва се и нова тенденция в мнението на анкетираните лица относно работата на 47-тото народно събрание, което сега получава одобрение от 54% от българските граждани.

Президентът Румен Радев все още с най-висок рейтинг и събира одобрението на 32% от анкетираните, след него се нарежда Кирил Петков с 27%. Бившият Председател на Народното Събрание Никола Минчев е с 18% одобрение, а Министъра на Младежта и Спорта в оставка е с 17%. Рейтингът на Слави Трифонов се срива лавинообразно и пада до 4%.

Лидер с най-високо неодобрение е лидерът на ПП “ГЕРБ” Бойко Борисов с 39%, следван от Слави Трифонов с 32% от ИТН. След него се нареждат Корнелия Нинова с 23% и лидерът на ПП “Възраждане” Костадин Костадинов с 14%, който натрупва своят процент на неодобрение след крайните си изказвания от трибуната на Народното Събрание против приемането на еврото и членството на България в ЕС.

__________________________________________

Резултатите от проучването сочат, че за периода на анкетата, партията на Слави Трифонов бележи срив от 7.8% на 2.3% след действията му по изтегляне на министрите от състава на Министерски Съвет и отцепването на шестимата депутати.

Източник: https://www.facebook.com/Sociology-Web-Researcher-100803539046115/

Споделете:

Прочетете също

Александър Трайков е новият заместник областен управител на област Плевен

Иван Петков – Областен управител на област Плевен; Александър Трайков – заместник областен управител на …

2 Последни коментари

  1. Не ви ли е срам да се дупите толкова на Руди Гела?
    Мислех че сте качествена журналистка, а се оказвате поредната платена мисирка.

    • Уважаеми Панчев,
      И ние мислим, че имаме качествени читатели, но явно вие не сте от тях. Първо, защото ползвате обидни прякори, второ защото ако сте наш редовен читател щяхфте да знаете, че публикувнаме проучвания на всички агенции в България, както и информации за всимчки партии. П. Маринова – гл. редактор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.