Езиковата гимназия с концерт за миналото, но с поглед към бъдещето

С разнообразна и интересна програма, посветена на многовековната руска култура, Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици /ПГПЧЕ Плевен/ откри тазгодишния Национален кръг на олимпиадата по руски език. Концертът се проведе от 18:00 в препълнената зала “Катя Попова”, като много гости споделиха особените си очарования от модерния и едновременно връщащ ги към миналото спектакъл на гимназията. Специална част от вечерта бе отделена и на дамите сред гостите, като всички официални представители, както и учителки от гимназият получиха червена роза по случай 8. март.

Гости на събитието от плевенска страна бяха кметът Георг Спартански и началничката на РУО Албена Тотева. Специално за концерта бяха дошли и г-н Андрей Громов, генерален консул на Руската Федерация в Русе и Владимир Токтаев, аташе на Генералния консул. Присъстваха също представители на МОН, както и директорката на Руския културно-информационен център у нас Ирина Живихина.

Всички те отправиха ласкави думи към организаторите за добре свършената работа и изразиха надежда за задълбочаване на българо-руското сътрудничество в сферата на образованието и културата.

“В годината, когато се отбелязват 140-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Русия и 55 години от побратимяването на Плевен и Ростов на Дон, нашият град е определен за домакин на Националния кръг на олимпиадата по руски език на 9 март 2019 г. През последните 10 години Регионално управление на образованието-Плевен и Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици гр. Плевен са за четвърти път домакини на национални кръгове на олимпиади и състезания по чужди езици.”- споделиха в съобщението до медиите от ПГПЧЕ дни преди започването на самата олимпиада. В нея вземат участие 120 ученици от 16 области – победители в областния кръг на олимпиадата, членовете на Националната комисия за подготовката и провеждането на олимпиадата, както и учители по руски език. Националният кръг ще се проведе на 9 март 2019 г. в сградата на училището.

IMG 7105
IMG 6530

Споделете:

Прочетете също

sireni

Тестват сирените в Плевен на 2 юни

Тестват сирените в Плевен на 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *