• 19 . сеп. . 2019 - Кметската битка за Белене се завързва
 • 19 . сеп. . 2019 - Заради неявяването на футболистите Спартак глобен с 2000 лева и минус 3 точки
 • 19 . сеп. . 2019 - Ярослав Димитров, ОИК: 118 225 са избирателите в община Плевен
 • 19 . сеп. . 2019 - Постоянните комисии в Общински съвет – Плевен, заседават на 20 и 24 септември
 • 18 . сеп. . 2019 - Зам.-министър Амелия Гешева представи в Плевен програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“

С разнообразна и интересна програма, посветена на многовековната руска култура, Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици /ПГПЧЕ Плевен/ откри тазгодишния Национален кръг на олимпиадата по руски език. Концертът се проведе от 18:00 в препълнената зала „Катя Попова“, като много гости споделиха особените си очарования от модерния и едновременно връщащ ги към миналото спектакъл на гимназията. Специална част от вечерта бе отделена и на дамите сред гостите, като всички официални представители, както и учителки от гимназият получиха червена роза по случай 8. март.

Гости на събитието от плевенска страна бяха кметът Георг Спартански и началничката на РУО Албена Тотева. Специално за концерта бяха дошли и г-н Андрей Громов, генерален консул на Руската Федерация в Русе и Владимир Токтаев, аташе на Генералния консул. Присъстваха също представители на МОН, както и директорката на Руския културно-информационен център у нас Ирина Живихина.

Всички те отправиха ласкави думи към организаторите за добре свършената работа и изразиха надежда за задълбочаване на българо-руското сътрудничество в сферата на образованието и културата.

„В годината, когато се отбелязват 140-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Русия и 55 години от побратимяването на Плевен и Ростов на Дон, нашият град е определен за домакин на Националния кръг на олимпиадата по руски език на 9 март 2019 г. През последните 10 години Регионално управление на образованието-Плевен и Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици гр. Плевен са за четвърти път домакини на национални кръгове на олимпиади и състезания по чужди езици.“- споделиха в съобщението до медиите от ПГПЧЕ дни преди започването на самата олимпиада. В нея вземат участие 120 ученици от 16 области – победители в областния кръг на олимпиадата, членовете на Националната комисия за подготовката и провеждането на олимпиадата, както и учители по руски език. Националният кръг ще се проведе на 9 март 2019 г. в сградата на училището.

Категории: Новини, Образование

Оставете коментар


Читалище „Съгласие“ с апел...

Публикувано от февр. - 20 - 2018

0 Коментари

МОН очаква 2000 училища...

Публикувано от сеп. - 16 - 2019

0 Коментари

Пожар в центъра на...

Публикувано от юли - 2 - 2019

0 Коментари

За 1500 лева начална...

Публикувано от апр. - 7 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кой кандидат-кмет на Плевен ще подкрепите на предстоящите избори?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.