Езиковата гимназия в Плевен посреща 15 септември със свой патрон


Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици  „Димитър Димов“ Плевен. Снимка – личен архив.

Грета Димова – заместник директор и учител по английски и руски езици в гимназията с преподаване на чужди езици:
„15-ти септември 2021 г. – ден вълнуващ и незабравим за всяко училище, ден, който всяка година събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта, ден, в който  едно плевенско училище ще триумфира със свой патрон – Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици  „Димитър Димов“.

Гост на тържественото откриване на новата учебна година ще бъде г-н Лило Петров – внук на известния български писател и драматург Димитър Димов.

Новото мото: „Бъдещето се ражда днес“, новото лого и знаме на училището, портретът на Димитър Димов, нарисуван от старши преподавателя по изобразително изкуство – Габриел Маринчев, поставят началото на нов устрем към знания и успехи, трепетни преживявания и предизвикателства за  873 ученици, от които 184 осмокласници, и 70 учители.

Името на новия ни патрон – Димитър Димов, ни задължава да сме упорити в стремежите си, да продължаваме традицията на любознанието и трудолюбието, да воюваме за нови постижения, за да бъде българското училище слово и съвест, икона, в която да се вричат бивши, настоящи и бъдещи учители и ученици. 

В този тържествен ден  нека си пожелаем  здраве, висок дух и енергия, низ от върхове по славния път, по който имаме честта да продължим!“

Прочетете също

„Възраждане” на първо място в анкета на „Плевен прес”. Новият проект – на шесто

Анкета „За кого ще гласувате на 14 ноември“ на „Плевен прес“. Снимка – интернет. Странни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *