Езиковата в Плевен с участие в публична панелна дискусия

IMG 20220928 103328
Снимка – ПГПЧЕ “Димитър Димов” – Плевен.

На 28 септември 2022 г. в художествена галерия „Илия Бешков“ се е състояла публична дискусия на тема „Единство с Европа и развитие на демократична зрялост“ под патронажа на Георг Спартански, кмет на град Плевен.                                                                                                     

Организатор на събитието е сдружение „Учебна работилница Европа“, партньор по проект „ЕВРОПА – Единство, човешко достойнство и солидарност – просто мечта?“                                                  

На събитието е бил поканен екип от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ в състав: Радост Чанева, Стефан Спиров, Тони Христов – XII „а” клас, Никола Пачевски – XII „д” клас, Мартин Тодоров – XII „е” клас и Грета Димова – заместник-директор по учебната дейност. В активно взаимодействие и разговори са се включили учениците с присъстващите гости от сдружение „Заедно в Европа“ – Люнебург, Германия, от Румъно-германска фондация за професионално обучение – Тимишоара, Румъния и от сдружение „Educommart“ – Кифисия, Гърция. Чрез споделяне на мисли и възгледи в панелната дискусия на тема: „Зрелостта на демокрацията като предпоставка за бъдещето на Европа“, възпитаниците на Езикова гимназия – Плевен, в качеството си на училище европейски посланик, са доказали, че имат широки познания и интереси за актуалната политическа обстановка в Европа и света, че са будни и активно мислещи млади хора, с развити умения да идентифицират, анализират, оценяват, приобщени са и са способни да осъществяват процес на социална отговорност и толерантност, комуникирайки много свободно на английски език. Те са били удостоени с грамоти за участието си. Тази инициатива е добро начало за установяване на устойчива практика за съвместна работа по европейски проекти на територията на община Плевен с пожелание за успешно бъдещо сътрудничество! 

class="wp-block-image size-large">IMG 20220928 122416
IMG 20220928 121909
IMG 20220928 100940
Снимки – ПГПЧЕ “Димитър Димов” – Плевен.
Споделете:

Прочетете също

IMG 20240417 115910

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен

Две инициативи, насочени към децата, се проведоха в Районен съд – Плевен днес, 17 април, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *