Единствен Спартански има куража да реагира. А останалите ?

991 ratio georg spartanski

Публикацията на „Плевен прес“ за продажбата на гласове в плевенска област, която публикувахме днес,14-ти октомври, мълниеносно събра до обяд 970 прегледа и 830 споделяния във фейсбук, според данните от сайта. Казваме това не от самолюбие, а защото е индикация за чувството на гняв сред хората. За сега само в социалната мрежа, но по-нататък – не се знае.

Публикацията обаче донесе и едно удоволетворение. Още повече, че дойде от политик и кандидат за кмет на Плевен. Единствен Георг Спартански има куража да заяви позиция по мръсната тайна за купуване на гласове по време на избори. Ето и неговият коментар:
„Нагласата да купуваш гласове на избори е свидетелство за душевна нечистоплътност,за нищета на духа и за манталитет на конекрадец.
Позор е за държавата , необяснимо е в рамките на Европейския съюз, но същевременно е релефно доказателство за нивото на законност,а оттам и за честност при провеждане на изборния процес.
Едновременно с това свидетелства и за безпомощността и пълната несъстоятелност на някои кандидати и партии да постигнат с почтени и законни средства легитимни изборни цели“.
От останалите кандидати за кметове на Плевен – пълно мълчание. А един от тях е бивш ръководител на институция, която знае кои са продавачите на гласове, както и организаторите на престъпната схема в плевенска област. Малко вероятно е да не знае нищо по въпроса.
Има ли изобщо сред 10-те кандидат – кметове на Плевен мъж със смелост да се изправи с името и лицето си срещу тази проказа, която ни разяжда по време на избори ?
За сега това е само Георг Спартански.

Споделете:

Прочетете също

8 3

Малките актьори от плевенския театър посвещават три премиери на най-българския празник – 24 май

На 20, 21, 22 май, в три поредни вечери, можете да гледате „Криворазбраната цивилизация“, в …