Начало | Общество | Д-р Цветеслава Гълъбова: Аргументът за фалшиви болнични е обидно тъп

Д-р Цветеслава Гълъбова: Аргументът за фалшиви болнични е обидно тъп

Д-р Цветеслава Гълъбова е директор на Държавна психиатрична клиника “Св. Иван Рилски”, гр. Нови Искър. Ето какво е написала в личната си страница във фейсбук по повод решението за първия болничен ден, който да се поема от самия болен.

Д-р Цветеслава Гълъбова. Снимка – фейсбук.

“Бясна съм на това решение, защото аз съм редовен данъкоплатец, не ползвал болничен над 20 години. Но, въпреки това си плащам всички осигуровки до стотинка. И заради някой, който МОЖЕ БИ злоупотребява, аз и милиони като мен ЩЕ СИ ПЛАТИМ, че сме болни. Аргументът на герб и комсомолските работодатели, че 90% от кратките болнични били фалшиви?!?! е обидно ТЪП за работещия електорат в България.

Първо, кой, кога и как го сметна. И второ, като лекар да питам тези мисловни титани имат ли представа, че това ще мотивира хората да не ползват болнични за остри заразни заболявания с много висок контагиозен индекс /да се ограмотят малко и да прочетат какво означава това/, с което пряко ще допринасят за развитие на епидемии, респ. ще нараства риска от увеличаване на усложненията от тези болести. А това ще им излиза много по-скъпо на пишман работодателите ни. Все пак говорим не за пренасочване на пари от ТНТМ, а за сериозни неща, свързани със здравето на хората”.

Прочетете също

Deutsche Welle: Айде на безплатните кебапчета!

Ясен Бояджиев. Снимка – Дойче веле. На 13-ти октомври Дойче веле публикува статията на Ясен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *