Д-р Стефан Груев в Плевен: Държавата да даде възможност на дееспособни пенсионери, да участват в икономическия живот на страната

ГРУЕВ
д-р
Стефан Груев, председател на Съюз на пенсионерите 2004. Снимка – Плевен прес.

Д-р Стефан Груев, председател на Съюз на пенсионерите 2004, посети Плевен на 7 юли. За причината на неговото посещение, както и за актуални въпроси от обстановката в страната, ще научите от краткото блиц интервю с него:

По какъв повод сте в Плевен ?

Имаме конференция на Областната организация на пенсионерите 2004. И понеже плевенският регион е с една от най-активните организации в нашия съюз, с най-голямо уважение идвам да посетя форума.

Пенсиите са увеличени вече. Това удовлетворява ли вашите членове ?

В никакъв случай.

Защо ?

Защото това, с което ни увеличиха отдавна е изядено от инфлацията. И не само от инфлацията, а и от всякакви други процеси, които има в икономиката.

Колко пенсионери членуват във вашия съюз ?

Ние сме организация, която беше доста замряла. С активното съдействие на плевенската организация, както и на варненска, шуменска, бургаска – няколко много силни структури, които се бяха откъснали от Съюза, възстановяваме нещата и в момента сме около  65 000 души.

Как ще направите така, че голямата ви членска маса да има решаващ глас в обществено-политическия живот на страната ?

Първото, което трябва да направим е да продължим да се събираме в една единна общност. И тази единна общност трябва да има свой цели. Нашите цели в момента са не да градим голямо бъдеще, а да знаем какво ни е необходимо в днешния ден. И на базата на това, какво ни е нужно, да го отстояваме.

И нещо, което държавата сега не разбира – е да ни се даде възможност тези, които сме жизнеспособни, да участваме в икономическия живот на страната. Защото това е т.н. „сребърна възраст” и „сребърна икономика”, които в много страни дават огромна част от общия доход на държавата.

Какво предлагате като конкретика ?

Държавата да направи законодателство, с което ние, които сме трудоспособни, да продължим да отд9аваме част от себе си, знанията си. Да бъдем полезни. Не искаме само да искаме. Ние можем все още да даваме.

Какво стана с идеята ви за депутати в НС ?

Ние създадохме структура „Мъдрост”. Но без пари много трудно се правят подобни неща. Затова, ако намерим достойни партньори, ще продължим с нашето начинание. „Мъдрост” представлява обединените наши членове, които смятат, че може да съществува партия, която е над пенсионерското съсловие и защитава неговите интереси.

Успяхме да създадем необходимите организационни процеси, но без финансиране е трудно. Продължаваме да търсим коректни партньори в това отношение.

П 3
П 2
П 1

Снимки – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

8 3

Малките актьори от плевенския театър посвещават три премиери на най-българския празник – 24 май

На 20, 21, 22 май, в три поредни вечери, можете да гледате „Криворазбраната цивилизация“, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *