Д-р Мариана Лазарова: В политиката компромисът понякога не е слабост, а сила

dr mariana lazarova
д-р Мариана Лазарова, кандидат за депутат в листата на ГЕРБ – СДС за 15-ти МИР, Плевен. Снимка – пресцентър.

Д-р Мариана Лазарова е познато име в медицинската и партийна общност. Тя е родена на 03.02.1960 год. в Плевен. Завършва МГ „Гео Милев” в града, а после и Медицинския университет в Плевен.

Д-р Лазарова е магистър по медицина със специалност „Детски болести”. Има магистратура и по специалността „Здравен мениджмънт”. Управител е на лечебно заведение от 2 000 година.

Д-р Лазарова е зам. председател на СДС.

Д-р Лазарова, как се чувства СДС в компанията на ГЕРБ ?

Ние не за първи път сме заедно с ГЕРБ. Сътрудничеството ни започна още на европейските избори, премина през местните, където на много места бяхме в коалиция и естествено продължи и на парламентарните. Още на конгреса на ЕНП в Хелзинки през 2018 г., където присъствах и аз, като заместник-председател на СДС, започнаха разговори за по-тясно сътрудничество между най-старата дясна партия СДС и най-голямата дясна партия – ГЕРБ. Важно е десницата в България да е обединена и виждаме, че това се случва.

class="wp-block-image size-large">МАЦА 2 1
Снимка – пресцентър.

С какво не бива да прави компромис СДС от тук нататък ?

През годините СДС направи достатъчно компромиси. Много хора се опитаха да унищожат партията, но ние никога не отвърнахме по подобен начин, а винаги се стремяхме да търсим разбирателство, за да не се обезсилва дясното. И се видя, че това е правилният политически подход. В политиката понякога компромисът не е слабост, а сила, ако се гледа голямата картина, а не дребното и личното.

Какви конкретни ангажименти към плевенчани ще поеме СДС във ваше лице ?

СДС има приоритети, с които тръгва към 45-то Народно събрание: по-малко намеса на държавата в бизнеса, повече свобода за предприемачите, по-ниски данъци, по-високи доходи и пенсии. Наред с това аз, като жена, майка и баба, ще работя и за идеята на СДС през втората година от майчинството да се заплащат 80 процента от брутната заплата на майките за последните 24 месеца. Всички тези мерки ще повлияят положително на всички българи, в това число и на плевенчани.

Вие сте с дълъг политически опит. Защо според Вас се стигна до тотална неприязън към политиците от страна на хората ?

Не бих казала, че има тотална неприязън към политиците, но определено има недоволство от някои практики. Не можем да упрекваме хората за това. Те са в правото си да изискват от нас, защото в края на краищата, ние сме избрани от тях и трябва да работим за тях.

МАЦА 3
Вляво: д-р Мариана Лазарова. Снимка – пресцентър.

Според вас каква е основната задача на жените в политиката ?

Жените в политиката са онази мека сила, която по нищо не отстъпва на мъжете в политиката. Жената е по-интуитивна и по-изобретателна, когато трябва да се решават тежки проблеми. Според мен в българската политика все още няма достатъчно жени. Сигурна съм, че тази професия ще стане по-приятна и хората повече ще вярват на политиците, ако нежният пол е достатъчно добре представен.

МАЦА 4
д-р Мариана Лазарова, зам. председател на СДС – Плевен и кандидат за народен представител в листата на ГЕРБ – СДС Плевен за 15-ти МИР Плевен. Снимка – пресцентър.

Какъв е вашият призив към избирателите в област Плевен, за да изберат бюлетина № 28 ?

Да гласуват за Истинското дясно с номер 28 в бюлетината и преференция 105 за представителя на СДС в 15 МИР- Плевен

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Споделете:

Прочетете също

dyjd

Облаци и дъжд днес в плевенско. Температурите падат

Днес, 14 юни, в плевенско и Централна Северна България облачността ще е променлива, по-често значителна. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *