Д-р Венцислав Грозев с поздравително слово по повод 8 май

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЛАСТНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ  НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ- ПЛЕВЕН, Д-Р ВЕНЦИСЛАВ ГРОЗЕВ.

343879370 940341623964618 3422471132589356201 n

Д-р Венцислав Грозев-председател на Областната организация на БЧК-Плевен.

„Скъпи доброволци,

служители, дарители и партньори,

Преди 195 години на днешния ден е роден създателят на международното червенокръстко движение и първи носител на Нобелова награда за мир в света Анри Дюнан.

На 8 май тази година, под надслов „Всичко, което правим, е от сърце“, над 300 милиона души в 192 държави честват своя празник – Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Тези хора са сред първите, които се отзовават при бедствия, кризи и въоръжени конфликти, при необходимост от здравни или социални грижи. Това са хората, които безкористно помагат на милиони уязвими и нуждаещи се.

Няма друга кауза, която по безспорен и категоричен начин да обединява хора с различни професии и образование, с различна расова, национална, политическа и религиозна принадлежност като каузата на Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец .

Вече 145 години Българският Червен кръст изпълнява своя хуманитарен мандат и спомагателна роля в помощ на държавата като закриля и подпомага уязвими групи граждани и опазва тяхното достойнство.

Благодарение на, човеколюбието и благородството на българското общество и нашите съграждани продължаваме и сега мащабната си кампания в подкрепа на хуманитарните нужди на пострадалите от войната в Украйна и на хилядите украински граждани, предимно майки с деца, потърсили сигурност за живота си в страната ни.

Днешният ден е подходящ повод да изразим  признателност към стотиците отдадени на каузата доброволци и членове на БЧК от областта, към служителите от Секретариата на Областния съвет на Българския Червен кръст, към нашите партньори и дарители, към всички, които вярват в силата на солидарността, благородството и милосърдието, защото всичко което правят е от сърце!

Благодарим и поздравяваме всички доброволци от клубовете на БМЧК в областта.

Пожелавам ви преди всичко здраве, любов, вдъхновение и оптимизъм, с които да посрещаме нарастващите предизвикателства в нашето Утре!

 Благодаря ви за всеотдайността! Бъдете здрави, силни и отговорни!

Честит ден на хуманността!“

343727739 906317907140511 2419742909527988333 n
Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *