Д-р Бояджиева, кмет на Тетевен: Желая ви смирение, за да опазим българското!

Често се цитира казаното от Вазов: “Ако не бях дошъл в Тетевен, и аз щях да остана чужденец на Майка България. Вашият край е пълен с толкова прелести, че аз съм слисан ! Ходил съм и в Швейцария, и по други места из Европа, пребродил съм и България, но не съм видял по-вълшебен край!”

Да си кмет на град, за който български класик казва такива думи – е чест ! Но да опазиш славата на Тетевен – е призвание. Всеки кмет го прави според възможностите си.
Прави го и д-р Мадлена Бояджиева, която поздравява не само своите съграждани, но и всички обичащи Балкана! Особено тетевенския !

36347746 10212223867335179 5417790052048568320 o
Д-р Мадлена Бояджиева, Кмет на Община Тетевен

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,


Великден е – най-светлият празник за всички вярващи християни по света. Празник, който чества възкресението на Исус Христос, безкористните му мисли, саможертвата му за човешката нация. Саможертва, която ние, като разумни и интелигентни съвременни хора, трябва да оправдаваме с действия всеки изминал ден.


Днес България и светът са изправени пред нечувано досега изпитание, в което единствено вярата и ангелите-спасители – лекарите и медицинските сестри, работещи на първа линия, могат да ни спасят от невидимия враг. Но спасението идва едва тогава, когато сме готови да го приемем с чисти помисли и пречистени души, когато самите ние искаме да се спасим.

А ние можем! Защото тетевенци са будни хора! Хора, в чиито вени тече кръвта на революционния дух и силата на нашите предци, изминали по дългия път през трудности и неволи. В църквите, разпръснати из селата, пазим скривалищата на българските борци за свобода и спомена за техния непреклонен дух! Както те са успели през годините, така и ние ще успеем да преодолеем предизвикателството, пред което сме изправени.

Обръщам се към всички с призив на тези светли празници да останем у дома. И да изпълняваме стриктно препоръките на професионалистите. Да бъдем със семействата си, да компенсираме недостигащото в напрегнатото ежедневие време, да се усмихнем и да се помолим за здраве и спасение, за да преминем през това изпитание като запазим най-ценното – човешкия живот. Нека да благодарим на тези, които нямат възможност да прекарат празниците с техните най-близки и да покажем уважение пред труда, усилията и хуманността им.
Измина един труден месец, в който променихме изцяло начина си на живот. Някои се лишиха от работата си, други се лишиха от комфорта си. Но в това трудно време Бог ни даде възможност да се поспрем, да се замислим и да преоценим ценностите си. Нека изтърпим още малко трудности, за да можем след време отново да започнем да водим пълноценен живот заедно – с нашите роднини, с нашите приятели, с нашите колеги. Нека саможертвата и усилията на всички дотук да не са напразни. Нека саможертвата на предците ни не е напразна, а да бъде пример как балканджиите са се изправяли и с вярата в Бог и подкрепата на семейството, са вдигнали глава и са продължили напред!

Желая Ви светли празници, които да бъдат изпълнени с уют и топлота, защото това може да бъде дадено само и единствено от семейството у дома. Желая Ви здраве и вяра, за да възвърнем силите си. И не на последно място Ви желая смирение, за да се вслушваме в знаците на Бог и Вселената, за да се опазим! За да опазим нас! За да опазим българското и да затвърдим, че ,,…син съм на земя прекрасна, син съм на юнашко племе.“

С уважение:
Д-р Мадлена Бояджиева
КМЕТ НА ОБЩИНА ТЕТЕВЕН

Споделете:

Прочетете също

450904168 1001894185270441 6751637468246628993 n

Отлично представяне на НЧ „Осъм – 1894″ с. Градище  на фолклорния фестивал в Славяново

На 6 юли самодейците при НЧ „Осъм – 1894″ село Градище  участваха  във Фолклорния  фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *