Начало | Без категория | Д. Вълов: Всичко в Червен бряг се прави с политическа и икономическа цел

Д. Вълов: Всичко в Червен бряг се прави с политическа и икономическа цел

“Никога не съм се притеснявал от проверките, а от времето за тях.” Така започна изказването си временно отстраният от длъжност кмет на Червен бряг инж. Данаил Вълов. На специален брифинг пред медиите, днес, той даде подробности по актуалното решение на КПКОНПИ, което не намира конфликт на интереси между него и възлагането на обществената поръчка “Топъл обяд”. Също така изказа притесненията относно забавянето на разследването.

“Убеден съм, че обвинителният акт ще излезе току преди изборите. Причините са ясни– изцяло политически и икономически.”

Вълов зададе и няколко важни въпроса, чиито отговори биха дали сериозна яснота по случая.

“Защо за 6 месеца е разпитан точно един свидетел? Решението на КПКОНПИ приключва на 27 февруари, а те ми пращат решението си на 22 август. Къде е отлежавало досега?”

Важна вметка от страна на кмета е, че сигналът до КПКОНПИ е анонимен. В това не би имало нищо нередно, ако жалбоподателят бе предоставил документи под формата на доказателства. Той обаче не е. Разследването е образувано на базата на публикации в интернет, сподели още той.

“Трябва да се отбележи, че комисията /КПКОНПИ -/ б. а/ установява февруари, че няма конфликт на интереси. Месец по-късно обаче се провежда въоръжен специализирана акция. Не искам да говоря за начина, по които тя се е отразила на психическото ми здраве. Целта на всичкото е ясна. Освен това близо 550 души от цялата община от март насам са със спрян топъл обяд заради разследването.”

За финал, Вълов заяви намеренията си да се кандидатира за втори пореден мандат.

“Надявам се предизборно да ми бъде връчен обвинителен акт, за да могат адвокатите ми да го погледнат. Едно такова обвинение няма да ми попречи да се кандидатирам. Докато няма влязла в сила присъда, имам това законово право да се явя. Не съм се уплашил и няма да се оттегля”

Прочетете също

Ремонт на площадите в четири населени места извършва Община Гулянци

През месец август стартираха дейностите по проекта на Община Гулянци „Реконструкция и благоустрояване на площадни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *