„Дунав за очите, сърцето и небцето” започна в Никопол

Снимка – Плевен прес.

На 13 май в Никопол започна реализацията на проекта „Дунав за очите, сърцето и небцето”.

На 13 и 14 май, сдружение „Амур” от град Никопол ще реализира инициативи по проект „Дунав за очите, сърцето и небцето”. Той е естествено продължение на реализирания през 2021 година проект “Дунав – хора, природа и традиции”.

Ивелин Савов, кмет на община Никопол, каза за „Плевен прес“:

Г-н Савов, каква е ползата за община Никопол от реализацията на такива проекти, а именно „Дунав за очите, сърцето и небцето”.

„Реализацията на подобни проекти, има осезаем принос за развитието на алтернативния туризъм на територията на Никопол и Белене. Ще повиши жизнения стандарт на ангажираните с туризъм лица в района на Никопол, както и ще предизвика импулс за нови предприемачески инициативи.

Ще е важно условие за създаване на трайно сътрудничество между туристически бизнеси извършващи дейност на територията на община Никопол и съседните общини. Това ще е значима предпоставка за създаване на обща туристическа дестинация с по-голям териториален обхват и допълващи се туристически продукти“, каза кметът на Общината, Ивелин Савов.

Новият проект си поставя за цел да постигне осезаем принос за развитието на алтернативния туризъм на територията на Никопол и Белене.

Да повиши жизнения стандарт на ангажираните с туризъм лица в района на Никопол, както и да предизвика импулс за нови предприемачески инициативи.

Според авторите на проекта, той ще е важно условие за създаване на трайно сътрудничество между туристически бизнеси извършващи дейност на територията на община Никопол и съседните общини. Това ще е значима предпоставка за създаване на обща туристическа дестинация с по-голям териториален обхват и допълващи се туристически продукти.

Двудневната програма е богата и наситена с прояви, които очертават възможностите за туризъм в общините Никопол и Белене. Ето какво включва програмата:

13-ти май – Никопол

12:00 ч. – разходка с лодка и пикник на брега на река Дунав.

16:00 ч. – културна обиколка на Никопол.

14-ти май – Белене

14:00 ч. – посещение на о. Персин.

12:00 ч. – посещение в с. Асеновци и дегустация на банатски специалитети.

Снимки – Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

Уникални техники при избработването на ножове ще демонстрират майстори от цялата страна в Плевен

От ляво надясно: Радослав Сарафов, Кирил Митрашков и Митко Симеонов. Снимка: „Плевен Прес“ Около 40 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *