ДПС с кауза „Плевен – зона свободна от омраза”

Велислава Кръстева, водач на листата на ДПС за 15 МИР – Плевен, с младите лица на партията. Снимка – Плевен прес.

С хуманна кауза под надслов „Плевен – зона свободна от омраза”, днес 5-ти юли ДПС – Плевен откри своята предизборна шатра в центъра на града. Съобразена с цвета на партията в тъмно синьо, тя се откроява със своето оформление.

На челото на шатрата не случайно е позиционирана известната мисъл на Васил Левски: „Борим се за чиста и свята република, където ще живеят заедно – българи, турци, цигани…”. Младежи – активисти на Движението, приветливо посрещат всеки спрял се при тях гражданин и му дават агитационни предизборни материали. Сред тях е и водачът на плевенската листа на ДПС и бивш депутат – Велислава Кръстева. В навечерието на изборния ден, тя сподели пред медиите:

„Наблюдавам засилващи се негативни явления, от които нашето общество трябваше да се е освободило. Прояви на етническа дискриминация, откровена нетолерантност, ксенофобия, които са проникнали дълбоко в ежедневието на хората. Явления, пред които институциите и обществото като цяло, си затварят очите. Ако не се противопоставим на това, рискуваме в скоро време да имаме сериозни проблеми като общество. Именно заради това, днес стартираме подписка, кауза, област Плевен да бъде обявена за зона свободна от омраза. Това е нашият вик към обществото срещу допускането на подобни явления.

От ДПС на омразата винаги отговаряме с любов и това е нашата философия. Ние изповядваме ценности на толерантност и на заедност, която означава необходимостта от различния друг. Не просто търпимост към различния, а необходимост от него”.

Предизборната шатра ще работи всеки ден до 9-ти юли, в рамките на работното време. Гражданите могат да я посетят, както и да дискутират по вълнуващи ги въпроси свързани с програмата на партията или призива за обявяване на Плевен за зона свободна от омраза.

Снимка – Плевен прес.

За самата кампания Велислава Кръстева сподели още: „Кампанията я правим с лични срещи, с безброй разговори и изминати километри. Разговори, които са за необходимостта от стратегия за развитие на областта. Защото смятам, че област Плевен заедно с няколко от съседните области, е оставена без посока за развитие. Защото няма стратегия за развитие. Моята политическа оценка е, че не се работи както от местната власт, така и от централната в посока развитие на Плевен.

Затова посланието ни към избирателите е същото, като това през м. април. Защото ако приемем, че 4-ти април беше първата крачка, която беше направена, на която избирателя даде своята представа за подредба на политическите партии, този знак не беше разчетен добре от политиците. Именно възстановяване на държавността с нов принцип за правене на политика, е нашият призив към избирателя. Той ни задължи към диалог, но ние не го разбрахме и сега отново сме на избори. Надявам се, че този път ще си прочетем урока правилно”, убедена е Велислава Кръстева, водач на плевенската листа на ДПС за изборите на 11-ти юли.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Прочетете също

Партия „Има такъв народ“ откри своята кампания с представяне на кандидат-депутатската си листа и кризисни мерки за енергетиката, бизнеса и домакинствата

От ляво на дясно – Андрей Михайлов, Ивайло Вълчев, Ива Митева, Радостин Василев, проф. Чорбанов, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *