ДПС проведе в Никопол възпоменателно събитие по повод Възродителния процес

VSICKI 1

В неделния ден на 26-ти май от 11:00 ч. Движението за права и свободи – Плевен, традиционно отбеляза Майските събития от 1989 година. Това стана на оброчището Али Коч Баба в Никопол. /Али Коч Баба е мюсюлмански светец. Според османските архиви от 16 век,  той е дервиш, обявен за светец, б.а./

Присъстваха членове и симпатизанти на ДПС от област Плевен, кметове и общински съветници от ДПС в област Плевен, председатели на областна и общински структури на ДПС в област Плевен, евродепутатите Искра Михайлова и Елена Йончева, народният представител от ДПС за 15 МИР Плевен – Марио Рангелов, членовете на кандидат-депутатската листа на ДПС за 50-то НС.

Прозвучаха химните на България и ЕС, след което публиката се наслади на изпълненията на фолклорни състави от Никополска община и читалище “Енигма” град Пордим. След отправена молитва за покойните и благоденствие на присъстващите, бе дадена думата на гостите.

class="wp-block-image size-large">TANCI

Искра Михайлова отправи думи на благодарност към присъстващите затова, че са заедно на такова място, което пази паметта на много поколения. „Благодаря на общинското и областно ръководство на ДПС, което направи така, че това събиране да се възстанови”, каза Михайлова. И добави: „Когато на такова място ние слушаме химна на ЕС, това показва, че Европа не е толкова далече. Тя е тук до нашето теке. Ние сме Европа, няма друг”. Искра Михайлова отбеляза значението  и ролята на депутатите от ДПС в ЕП.

Към нейните думи се присъедини и Елена Йончева, която отбеляза, че „предстои една изключително важна година пред всеки един от вас, пред България и пред Европа”, заради трудните времена през които тя преминава. Затова е важно да се изберат такива депутати за ЕП, които да отстояват ценностите на Европа.

Запомнящо се слово произнесе и народният представител Марио Рангелов, който каза:   

MARI 2

„Не случайно избрахме това място днес и мотива за тази среща. Ние сме тук, където Али Коч Баба със силите, които му е дал Всевишния, е помагал  и на християни, и на мюсюлмани. Ние сме в Плевен, където само на няколко десетки километра, в битката за Плевен е имало друго лидерство, където турския паша дава своята сабя на руския генерал в жест на капитулация. Но е върната в жест на уважение, защото е спасил хиляди плевенчани-християни и защото е спасил своята войска.

Днес сме в кризи. Кризи не в инфлацията, а кризи на лидери, които не могат да носят властта. Затова трябва да си припомним тези времена, когато тези, които са имали властта, са решили, че със смяната на имената ни ще ни направят по-българи. Не, ние сме си българи и български граждани. Ние сме се родили тук, дедите ни са се родили тук. Родителите ни са се родили тук. Тук искаме и последният ни път да бъде.

HORA

Нас си ни боли за нашата родина. И със смяната на имената, с опитите за смяна и подмяна дори и на религията, не могат да ни направят по-българи. Това е нашата родина, нашата земя.

И единствената партия, която обединява под шатрите дори и днес и мюсюлмани, и християни, е Движение за права и свободи.

Аз съм един от учениците, възпитаван от почетния председател д-р Ахмед Доган. Той казваше следното: „Ако искаш да си в Движение за права и свободи, ако искаш да продължиш своя път нагоре в Движението, никога не залагай в своята политика и агитация етническото говорене и езика на омразата. Защото ние сме партия на всички”.

MARI

Днес, след 20 години, ви  моля за едно – нека се чувстваме равни. Нека се чувстваме единни. За да можем да покажем на онези, които искат лидерските места в държавата, че единственият правилен път за развитието ни е да ни обединяват.А не да ни разделят. Има партии, които искат вашия вот разделяйки ни и говорейки с езика на омразата. Има партии, които смятат, че като са управлявали толкова дълго държавата, тя е тяхна. И упражняват натиск върху нас.

Ние няма да бъдем ваши, ние ще бъдем на хората.Ще бъдем близко до хората. Ще уважаваме всеки един и неговите проблеми ще бъдат решавани така, както го правим вече дълги години.Но без вашата воля да не бъдете лъгани и подигравани, ние няма да успеем. Много скоро в нашето семейство ние ще бъдем толкова много и силни като обединени, непозволявайки да бъдем лъгани, подигравани и подкупвани. Защото политиката на тези, които ни управляват, е да държат хората бедни и неуки. Защото бедният и необразован човек лесно се купува и лесно се управлява”.

Рангелов даде пример с общини в Южна България където управляват кметове от ДПС.  В тези общини няма безработица и условията за живот са такива, че жителите им не ги напускат в търсене на по-добра работа. Подчерта, че в това е силата на ДПС – грижата за хората.

Всички изказващи се на възпоменателното събитие приканиха да се гласува с бюлетина № 28 на 9-ти юни, за пълна победа на Движението за права и свободи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете:

Прочетете също

MVR 1

Изборния ден в село Глава, община Червен бряг е приключил без сериозни инциденти

От Областна дирекция на МВР-Плевен информират: “Служителите на МВР са предприели мерки за гарантиране на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *