ДПС – област Плевен проведе отчетно-изборната си конференция. Илиан Селимски е новият стар председател на областната организация

Н 8

На 4-ти февруари в зала „Плевен” на областната администрация, се проведе 11-та отчетно-изборната конференция на ДПС. Тя започна в 11:00 ч. както беше обявено, с присъствието на 76 делегати от общо 81. Форумът започна с изслушване на химните на България и ЕС.

Гости на събитието бяха Марио Рангелов – депутат на ДПС от 15 МИР Плевен и член на Централния съвет /ЦС/ на партията, Станислав Анастасов – народен представител, заместник председател на ЦС на ДПС и член на Централното оперативно бюро, Мурад Бошнак – районен мюфтия за области Плевен и Ловеч, Илиан Селимски – председател на Областен съвет на ДПС и член на ЦС.

Делегатите приеха дневен ред от 9 точки, между които: отчет на областния председател за дейността на Областен съвет на ДПС – Плевен за изминалия мандат, дебати по доклада, избор на председател и членове на Областен съвет на ДПС, както и на делегати за Националната конференция на ДПС. Тя ще се състои на 24-ти февруари.

Илиан Селимски, председател на Областния съвет на ДПС – Плевен направи отчет за дейността на Движението през отчетния мандат, който по устав е 3 години. Посочи цифри и факти за резултатите на ДПС от провелите се парламентарни и местни избори. Направи анализ на организационното състояние на структурите по места, като посочи пропуски и начините, по които тези пропуски да бъдат отстранени. Информира, че „сега имаме структури в 11-те общини на област Плевен и във всички райони и места, където имаме концентриран брой на членове на ДПС.” Каза, че „през април 2021 година ДПС реализира  5 527 гласа. През юли на същата година ДПС реализира  3 374 гласа, с което изгубихме мандата в 45-то НС. На следващите предсрочни парламентарни избори през октомври на същата година, ДПС реализира 4 863 гласа, с което реализирахме мандат и избрахме водача на листата г-н Марио Рангелов за народен представител.

47-я Парламент обаче не успя да излъчи кабинет и се наложи провеждането на нови предсрочни парламентарни избори през април 2022 година. Това бяха и първите избори в качеството ми на областен председател. Реализирахме 6 062 гласа и избрахме г-н Марио Рангелов за народен представител в 48-то НС.   На поредните извънредни избори през април 2023 година ДПС реализира 5 707 гласа и реализирахме мандат, като отново изпратихме г-н Марио Рангелов за наш народен представител в 49-то НС. Което излъчи не много устойчив, но действащ кабинет. И това да бъде действащ е благодарение на важната роля на парламентарната група на ДПС, което за сега успява да балансира благодарение на опитността им и дипломатичните способности да действат в подобни кризисни ситуации”.

Селимски посочи, че на областно ниво в провелите се местни избори ДПС е реализирало малко над 6 500 гласа. И отбеляза, че „имаме само с 2 общински съветници на областно ниво по-малко от предния мандат, като причината за това е намалената квота за общински съветници в община Червен бряг, след последното преброяване на населението. Успяхме да реализираме 3 кметове на населени места, един заместник кмет на община, двама кметски наместника и присъствие в общинските администрации на 10 от 11-те общини в областта. Това успяхме да реализираме с навременни и предварително подготвени стратегии за местни избори 2023, съвместно с общинските действащи ръководства  на ДПС в областта. Както и със съдействието на народния представител, централното ръководство, парламентарната група и най-вече на председателят на парламентарната група г-н Делян Пеевски”.

Докладът на областния председател бе гласуван и приет единодушно от делегатите на конференцията.

Районният мюфтия поздрави участниците в конференцията, като изтъкна, че за пръв път  присъства на подобно събитие, за което изказа благодарност към народния представител Марио Рангелов,  за „пътечката, която направи към районното мюфтийство, която преди това беше доста обрасла”. Мюфтията пожела успешна работа на форума, на екипа, който ще бъде избран, за да се подобри ситуацията в област Плевен  на партийно и социално ниво.

Народният представител Марио Рангелов се обърна към делегатите и гостите на конференцията с думите: „Днес наистина е празник. Празник за всички нас, празник за партията ни. Празник за демокрацията. Защото ДПС това ни даде. 34 години Движение за права и свободи ни дава тази възможност чрез такива форуми, чрез избори, ние да се чувстваме равноправни в нашата Родина. Днес този ден ни дава това право.

Но то ни носи и големи отговорности. Да си политик от Движение за права и свободи в област Плевен, без да ти е призвание, е много трудно. Ние сме трудна област, област, която изисква в сърцето ти да е ДПС. Област, в която да бъдеш избран на ръководен пост, както на днешния форум ще стане, ти трябва да знаеш, че не поемаш толкова права колкото отговорности за хората, които имат очаквания.

Нашите избиратели са представители на всички етноси. С което доказваме, че ние не сме етническата партия, с която опитват да петнят името ни. Точно обратното. Това, за което сме се борили, е надетническо – правата и свободите на всички български граждани.

Днес, обединени заедно от всички етноси, обединени от това, че всеки един общински и местен председател знае проблемите на хората, но е трудно сам да ги решава. Днес като едно голямо семейство ние трябва заедно и обединени, защото така ще сме по-силни,  да направим така, че пътищата до сърцата, до решаване на проблемите на нашите хора – да са нашето призвание.  Да са нашето усещане за правота в нашата държава. Само тогава бихме били успешни.

Като народен представител ви заявявам, че и аз, и групата народни представители, и председателят на парламентарната група г-н Пеевски, с който се чух преди конференцията и той ви поздравява, ще работим така, че на следващите избори – евроизбори, ние да дадем това лице на партията ни в Плевен, което нашите деца и наследници да се гордеят и да искат да са в Движение за права и свободи. С нашите дела, с нашето поведение ние трябва да направим именно това. Нашият път е това. А резултатите ще дойдат от само себе си”.

Станислав Анастасов, заместник председател на ДПС също поздрави делегатите на отчетно-изборната конференция. И каза, че е респектиран от това, което вижда като ниво на конференцията, като ниво на доклада и като отношение на всеки един делегат. И добави: „Колеги, искам да ви благодаря, че минахме през 5 избора, много неприятни, минахме през рашковци и какви ли не други. Тях сега ги няма. Ние пак сме си тук, пак сме с позициите и в местната власт след местните избори. Това е ДПС. По-силна от всеки временни явления.

Специални поздрави от почетния председател  д-р Ахмед Доган за област Плевен, знаете, че той има специално отношение. И много специални поздрави от председателя на парламентарната ни група г-н Пеевски”.

Станислав Анастасов обърна внимание на факта, че в момента ДПС стои много добре като решаващ фактор във вземането на решения. Без гласовете на ДПС тези решения не биха били възможни. В некоалицията ДПС стои много добре, категоричен е Анастасов. Като допълни: „И ротацията ще мине гладко. Ще имаме един прекрасен премиер в лицето на г-жа Мария Габриел. И ДПС ще си има властовите постове да решава проблемите на хората. Знам колко много очаквания има събрани от тези 2 години безвремие, в които нямахме инструменти да решаваме проблемите на хората. Това ни тежеше като партия.

Вече виждате, че на хоризонта се появяват част от нещата. Сега ще започнем да ги реализираме. Най-сложната ви задача обаче, е как да управляваме очакванията и търпението на хората. Защото хората искат всичко да се случи тук и веднага. И ние не можем да им се сърдим. Вината за това не е наша, но всички погледи са вперени в нас. Защото знаят, че ДПС е партията, която може да върши работа. От нас зависи да реализираме потенциала си, който е много голям. Нещата ще стават стъпка по стъпка.”

Анастасов обърна внимание на делегатите за важността на предстоящите евроизбори. Защото като няма евродепутати гласът на ДПС не може да бъде чут. Евроизборите са важни, подчерта Анастасов, защото от тези евроизбори зависи кой какво влияние ще има в тази некоалиция от тук нататък. „Евроизборите са ни първото мерило за новото ни начало”, категоричен е зам.председателят на ДПС.

След кратка почивка делегатите продължиха с избор на ново ръководство. Предложенията за областен председател от всичките 11 общини в област Плевен – беше за 1 кандидатура. Тази на Илиан Селимски. С пълно единодушие той бе избран за областен председател на ДПС – Плевен.

Накрая конференцията номинира за съпредседатели на Движението за права и свободи д-р Джевдет Чакъров и Делян Пеевски. С което дневният ред бе изчерпан и форумът закрит.

Н 2

От дясно на ляво: Марио Рангелов, Станислав Анастасов, Ивайло Стоянов.

Н 1

Н 3

Н 4

Н 5

Н 6

Н 7

Н 9

Н 10

Н 11

Н 12

Н 13

Снимки – пресцентър ДПС и Плевен прес.

Споделете:

Прочетете също

книга 9

Георги Константинов: Благодаря на моя роден Плевен!

„Трябва да изрека към своя роден град Плевен огромно „Благодаря“. Благодаря, че мнозина от вас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *